Bejelentkezés: Tel.:351-5642 , Mobil: 06/209-338-323
 

Könyveim

Morvay Kendra 

SORSLAPOK
 

Az ezoterikus gondolkodású emberek úgy vélik, hogy cselekedeteinket, látszólag tetszőleges választásainkat egy felettünk álló spirituális erő irányítja. A tarot nem más, mint egy eszköz, melyen keresztül a kártyát használó személy –a jós- a megérzésein keresztül a színes, képes kártyalapok által kapcsolatot bír teremteni tudatalattija segítségével evvel a felettünk álló erővel. A jós e tevékenysége közben olyan lelki szinten áll, mellyel képes bepillantani a múltba, a jelenbe és a jövőbe.

Sorslapok

Egy olyan jövőképet képes meglátni, melyben nem az eleve elrendelt található, hanem a választások lehetősége és annak kimenetele, eredménye.

A tarot mindazoknak ajánlom, akik valami ok miatt elakadtak az életükben, elvesztették azt a vezérlő fonalat, mely eddig segített abban, hogy a sorsuk útját járják. Akiknek szükségük van egy elfogulatlan és kíméletlenül őszinte felismertetésre, hogy mi az a lehetőség, amivel a kérdező megismeri, megtanulja az életét, amivel jobbá és teljesebbé teheti a saját sorsát. Akik felteszik a kérdést maguknak, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy megvalósíthassák a terveiket. Akiket érdekel, hogy mi a sorsfeladatunk. Akiknek szükségük van tanácsra, útmutatásra, akiket érdekel, hogy a sorsunk egy eseményláncolatának mi lesz a kimenetele.
A Sorslapok című könyv praktikus útmutató a kártya használatához. Tartalmazza a lapok leírását, és ismerteti a kirakásokat is.

 

Morvay Kendra 

SORSJELEK

"Ennek a női retikülbe illő könyvnek a fő témakörét - a párkapcsolati sorselemzést - nem valamifajta szerelmi, csábító trükköket tartalmazó tankönyvnek szánom. Sokkal inkább próbálom a magam humoros módján górcső alá venni a férfi és nő kapcsolatát. " Etalont sajnos nem tudok senki éjjeliszekrényére helyezni. Mégis remélhetőleg élvezni fogod, hogy velem tartasz egy kis párkapcsolat- és sorsjelboncolgató szellemi utazáson.
 

A könyv első része mindazok számára lesz érdekes, akiket foglalkoztatnak az alábbi kérdések: Miért a férfi a vadász? Mit vár a férfi a nőtől? Mit vár a nő a férfitól? Meg kell-e felelnünk kölcsönösen egymásnak? Meddig lehetünk toleránsak? Mikor érezzük, hogy megcsalatva, becsapva vagyunk? Mi a szingliség? Csábítás és hódítás? Miért "félnek" a férfiak a szép és okos nőktől? Miért jó nőnek lenni?
A könyv második része a sorsjelek témakörét járja körül. Ebben a részben olyan megtörtént esetekről írok, melyek bárkivel előfordulhatnak."

(Morvay Kendra)

 

Morvay Kendra

rejtett sorsok

Mi és a hatodik érzék

Morvay Kendra,

Kornétás Kiadó 2003

Bővített kiadás

ISBN: 963 9353 25 6

Kornétás Kiadó

A kiadásért felel:

Pusztay Sándor ügyvezető igazgató

Műszaki szerkesztő:

Kovács László

Nyomta: Kaposvári Nyomda Kft.

Felelős vezető:

Pogány Zoltán ügyvezető igazgató

 

 Előszó

Közel harmincöt éve foglalkozom jövendőmondással. Sok barátom és ismerősöm biztatására álltam neki e könyv megírásának.

Harminckilenc éves vagyok. Mégis nehéz olyan dolgokról írnom, amelyekről úgy gondolom, hogy képtelenség elmagyarázni. Néha én magam sem értem…

A halak jegyében születtem, mely alapvetően már sokat elárul rólam. A halak a legintuitívabb jegy, e zodiákus szülöttei különösen erős megérző képességekkel rendelkeznek.

Hogy pusztán a csillagok állása befolyásolta-e életemet, vagy az őseimtől – különösen anyai ágról – örökölt genetikai erők törtek elő a lelkem legmélyebb bugyraiból, erre nem tudok egyértelmű választ adni. Családunkban ugyanis nem én voltam az egyetlen, aki jóslással foglalkozott. Anyai szépnagymamám – Ilona – az Osztrák-Magyar Monarchia megalakulását megelőző években már a kor egyik legnépszerűbb jósnője volt. A társaságában lévő hölgyeknek kártyát vetett, megfejtette álmaikat. Híre Erzsébet királyné – Sissy – füléhez is eljutott, titokban felkereste, hogy egy különös álmát mesélje el neki.

„Fogakkal álmodtam, melyek gyönyörű hófehér fénnyel ragyogtak. De kettő éjfekete volt és állandóan kihullottak a számból. Próbáltam viszszaerőltetni a fekete fogakat az állkapcsomba, de nem sikerült. Éreztem, hogy ezek nem egészséges részei a testemnek, mégsem akartam őket elveszíteni. Szörnyen erőlködtem, de mindig-mindig kihullottak, egyenesen a markomba. Az álmom rendkívül kimerített, mert arra ébredtem, hogy sírok.”

Ilona megfejtette a királyné álmát:

A hófehér fogak a megszületendő gyermekeit szimbolizálják, akik sok örömet hoznak majd az életébe. De kettő bánatot és gyászt jelképez.

A történet a családunkban legendaként maradt fent, amelyet apáról fiúra, anyáról leányra hagyományozva meséltek esténként.

Az álom értelmét és a jóslat beteljesülését a történelem igazolta.

A velem kapcsolatos első furcsa esemény éppen karácsony tájékára esett.

Anyám nővérét és sógorát – Júliát és Sándort – vártuk. Még három éves sem voltam, amikor anyám szoknyája körül sertepertélve a konyhában egyszer csak így szóltam hozzá:

– Mama! Nem jön Júlia néni, mert Sándor bácsi betegen a kórházban fekszik.

Anyám szeme elkerekedett, majd finoman megdorgált.

– Ne mondd! És honnan veszed ezt? Apád már ki is ment eléjük az állomásra. Inkább menj az ebédlőbe és tedd az asztalra ezt a két gyertyatartót.

Szinte végszóra érkezett meg apám, természetesen a várva-várt vendégek nélkül.

– Hát Júlia és Sándor? – tárta szét csodálkozva kezét a mama.

– Nem tudom. Már mindenki leszállt a vonatról, többször is körbenéztem az állomáson, de semmi. Későbbi vonat pedig már nem jön – jelentette ki apám.

Mindketten értetlenkedtek, aztán aggódni kezdtek, csak nem történt valami baj?

Akkoriban még telefonunk sem volt, így teljes bizonytalanságban töltöttük a szentestét. Másnap a szomszéd belgyógyász becsöngetett hozzánk.

– Pitike! – szólt anyámhoz. – Üzenetet küldött a nővére, hogy sajnos nem jöhetnek az ünnepek alatt magukhoz, mert a férje gyomorvérzéssel a debreceni klinikán fekszik.

– A lányunk is ezt mondta… – ingatta hitetlenkedve a fejét anyám.

Megbeszélték apámmal a dolgot és abban maradtak, hogy túl élénk a fantáziám…

 

A következő eset 1965 nyarán történt.

Anyám a munkájából megérkezve feltette a szokásos a kérdést: hogy telt a napom.

– Editkével játszottam – kezdtem. – Sokat homokoztunk, még várat is építettünk – mondtam büszkén.

Csak az a baj, hogy Editke valami mérges gombát evett és most kórházban van. Anyukája ott ül az ágya szélén és nagyon sír. Lehet, hogy Editke meg fog halni? – aggodalmaskodtam.

Anyám azonnal átment Editke mamájához, aki a barátnője volt.

Kiderült, hogy Editke éppen békésen szundikált és persze kutya baja sincs. Anyu rettentően összeszidott, hogy így ráijesztettem. Apámmal este közösen jól megdorgáltak, hogy milyen rossz vagyok…

Ám alig telt el két hét, és a látomásom sajnos beteljesült. Editke valóban mérges gombát – gyilkos galócát – evett és élet-halál között lebegett két napon keresztül. Nagyon nehezen tudták csak megmenteni az életét. Édesanyja el nem mozdult egy pillanatra sem a kórházi ágya mellől…

Az eset után a szüleim elgondolkodtak.

Apám művelt, intelligens emberként rájött, hogy itt valami szokatlan történik. Alaposan kifaggatott az élményeimről.

– Honnan tudtad, hogy valami baj fog történni? – kérdezett.

– Nem tudtam. Egészen egyszerűen csak láttam – feleltem.

– Hogyhogy láttad?

– Nem úgy, ahogy téged, de láttam Editkét a kórházban és az anyukáját is mellette.

– De mégis… milyen volt ez a „kép”?

– Nem olyan élénkek voltak a színek, mint például most.

– És honnan tudtad, hogy ez pont Editke?

– Nem láttam bizonyosan az egészet, de mégis tudtam, hogy ez ő és mindez vele történik.

Amikor ez történt, egyébként négy éves voltam és így visszaemlékezve erre az eseményre akkor magam sem értettem, hogy mi és hogy is volt ez az egész valójában.

Most már meg tudom magyarázni, legalábbis van egy feltevésem, amelyet most sem tudok biztosan, csak egész egyszerűen ezt is „érzem”, mint annyi mást az életben, hogy így van.

 

Gyerekkoromban nem tudtam követni az idővel kapcsolatos eseményeket. Számomra az idő pusztán azt jelentette, hogy valamilyen esemény bekövetkeztéig, ami engem erősen foglalkoztatott, (például Júlia mikor érkezik végre hozzánk) még hány éjszakát kell aludnom. Magát az éjszakát sem bírtam valóságosan regisztrálni, csak az idő múlásának fogalmát ezzel tudtam összekapcsolni. Akkoriban fogalmam sem volt arról, hogy van tér és idő és óra, melylyel mindez mérhető. A látomásaimat sem tudtam elhelyezni térben és időben. Nekem mindez valószerű volt. Így, ha kérdeztek, hogy például hogy telt a napom, mivel nem tudtam különbséget tenni a valóságos idő és a látnoki időm között, számomra természetes dolog volt, hogy Editkével kapcsolatos látásomat is úgy mondtam el, mintha az már megtörtént volna. Mindettől kislánykoromban elég sokat szenvedtem, ráadásul gyakran igazságtalannak éreztem – joggal – a környezetem reakcióit. Ahogy folyamatosan elkezdtem beszélni, már olyan történeteket vetítettem elő, amelyek később bekövetkeztek. A döbbenetes a szüleim számára az volt, hogy apró részletekig leírtam bizonyos események körülményeit.

Az első ilyen részletes leírásom ötéves koromban történt. Anyám szokásos kérdésére azt válaszoltam, hogy a napon jól telt, de sajnos Vera néni (szintén szomszéd) szörnyen szomorú, mert Gábor bácsi (a férje) elutazott egy szőke hölggyel.

– Milyen szőke hölggyel?

– Jött egy szőke néni egy sárga autóval, és Gábor bácsi elment vele. Vera néni összetépte a menyasszonyi fátylát is és csak sír, sír. Ráadásul a néni vezette az autót. (Számomra az eseményben ez az egyik legizgalmasabb részlet volt, mert a hatvanas évek közepén nem volt jellemző, hogy a nők autót vezettek!)

– A néni piros ruhát és fehér csizmát viselt.

Az általam elmondott eseményre most már tudatosan kezdtek el figyelni a szüleim. Diszkréten ellenőrizték, amit állítottam, de nem szidtak össze, amiért láthatóan Vera és Gábor között semmi jelét nem tapasztalták a szakításnak. Akkoriban még senki sem gyanította, hogy a szomszéd férfinak szeretője van. Azt pedig, hogy ráadásul éppen disszidálni készül vele, pláne.

Márpedig ez történt. Az általam elég részletesen leírt esemény egy hónapon belül éppen úgy zajlott le, ahogy azt korábban leírtam. Még a piros ruha és a fehér csizma is stimmelt, amit láttam.

Természetesen nem állítom, hogy ez a képességem mindig minden körülmények között működött. Alkalomszerűen és váratlanul törtek rám különböző élethelyzetekben, amelyek a valóságban teljesen függetlenek voltak tőlem. Nem kellett rákoncentrálnom például Vera és Gábor kapcsolatára, melyet gyerekfejjel egyébként sem értettem volna meg. Elég volt őket nap, mint nap látnom, és egyszerre csak megrohantak a képek. Ennek a „látásomnak” nagy hasznát tudtam venni később, amikor már érettebb lettem. A gimnáziumban jó ráérzéseim voltak, hogy például ki felel és ki nem, milyen jellegű példák lesznek a témazáró dolgozatban stb. Nem tudtam megjósolni tökéletes pontossággal, hogy konkrétan ez meg az a feladat lesz, de a témakört igen. Akkoriban alapvetően játéknak vettem az egészet. Bakfislány koromban sem érzékeltem, hogy valami megfoghatatlan ráérzések birtokában vagyok. Kisgyerekkoromban azért nem, mert nem érzékeltem ennek a jelentőségét, mivel azt gondoltam, ezzel mindenki rendelkezik, később meg inkább tréfák tárgya lettem általa, így sokszor magamban tartottam a látomásaimat és a megérzéseimet is.

Tarot-kártyát – mármint jóskártyát – anyai nagymamámtól kaptam a tizenötödik születésnapomra. Még mindig meggyőződésem, hogy nem a kártya mondja meg a jövőt, hanem a jós. A kártyák, amelyeket kaptam, mindössze felgyújtották a képzeletemet. Nagymamám volt az első, aki a tarot-kártyákról ennek kapcsán mesélt nekem.

– Ősi kártyák, melyet a zsidó nép már az egyiptomi fogságuk alatt is jövendölésre használt. Régen – amikor a papír nyomtatását még nem ismerték, nem kártyalapokként szerepeltek, hanem ezüst kabátgombokba vésték bele a szimbólumokat, melyek a tarot lapjain mind a mai napig megtalálhatók. Aztán összerázták a gombokat és egy sorsvető asztalra dobták őket. Hogy melyik hogyan helyezkedett el, azt értelmezték. A szimbólumok között héber betűk is szerepeltek, melyeknek számértékük is volt. A betűkből értelmes szavakat és gondolatokat is összeállíthattak, melyeket értelmeztek.

– És ha valaki nem beszél héberül, nem is tudja értelmezni a lapok jelentését? – érdeklődtem.

– Dehogynem. De a legjobb az lesz, ha komolyan akarsz jóslással foglalkozni, hogy megtanulod ezt a különleges nyelvet.

Így hallottam nagymamámtól először a tarotról.

Mindenesetre a kártyát szorgalmasan magammal hordtam az iskolába, és az osztálytársaimnak meg a barátnőimnek udvarló fiúkra vetettünk vele kártyát.

A szüleim nem örültek neki, ha idegenek megkérdezték, hogy mi akarok lenni, mivel azt válaszoltam, jósnő. Azt akarták, hogy legyen valami tisztességes polgári foglalkozásom, mint a barátaik gyerekeinek.

– Valami normálist kell csinálnod. Azután majd időt szakíthatsz a jóslásos hobbidnak is – mondogatták.

Szerették volna, ha apám nyomdokain haladva az orvosi pályát választom, de – őszintén – ehhez semmi elhivatottságot sem éreztem. Szerettem viszont az idegen nyelveket, így érettségi után inkább külkereskedelmet tanultam.

A sors kegyelméből sokat utaztam, és más népek történelmét és kultúráját is megismerhettem. A végzetem azonban azt akarta, hogy Izraelbe menjek tanulni.

Nagymamám vágya – hogy a tarotkártyát héber nyelven, eredetiben megtanuljam – így teljesült.

 

Az életnek minden titkára kíváncsi vagyok. Először racionalista gondolkodással próbálok minden kérdésemre választ kapni. Sokat olvasok a föld őstörténetéről, fejlődésünk különböző szakaszairól. Elmélyülök a vallásokban és keresem a válaszokat: hogy kerültünk erre a bolygóra, miért vagyunk itt? Azért születtünk meg, mert a természet különös játéka véletlenszerűen baktériumokkal fertőzte meg e földet és elindult az a folyamat, amelyet most életnek hívunk?!

Vagy valóban létezik egy teremtő erő – Isten –, aki elhatározta, hogy megalkot bennünket mint a tökéletesség képviselőit?!

Átveszem a lehetséges válaszokat.

Például: Enrico Fermi olasz származású fizikusnak az volt a véleménye, hogy földünkön a kozmoszból érkező szerves vegyületeket tartalmazó anyagok, melyek feltehetően meteoritok formájában csapódtak bolygónkba, indították el az életfeltételek megteremtését. Olyan esemény volt ez, mint a megtermékenyülés. Talán nem véletlen, hogy Fermi pán-spermium elméletnek nevezte el tézisét. ő maga is felvetette a kérdést, hogy mindez véletlenszerű, vagy úgynevezett „irányított”, vagyis tudatos megtermékenyítés volt-e. Gondoljuk csak el, napjainkban nem ugyanezt szándékozzuk tenni a Mars bolygóval, melyet élesztőgombákkal akarunk „megtermékenyíteni”, hogy aztán egy saját ökoszférát kialakítva átköltözhessünk egy újabb élettérbe? Pontosan erről van szó.

Így például ezt az elméletet elfogadva – kérdés marad: véletlen vagy irányított, de ezt most egy kissé felejtsük el – magyarázatot találhatunk az élet kialakulására.

Nem vitatom, hogy az élesztőgombák az erjedés során a légkör létrehozásáig az egyszerű mikroorganizmusokon keresztül mi mindent képesek produkálni.

Másrészt, ha egy idegen bolygó lakói, akiknek mi a leszármazottai vagyunk, tudatosan tették a földet lakhatóvá számunkra, akkor most hol vannak ezek az ősök?

Földünk annyi mindent megőriz a múltból, de mi mégis csak találgatni tudunk. Talán az egyiptomi kultúra maradványai, a fáraók piramisai, a maják vagy a babiloni papság volt őrzője és hagyományozója az elődök testamentumának?

De honnan származnak őseink és az ő őseik és így tovább…

Képtelen vagyok választ kapni, és a megérzéseim sem tudnak segíteni.

Ha a vallásokat vizsgálom, számtalan hasonlóságokat találok a különböző népek gondolkodásában.

Valójában a történészek többsége úgy véli, hogy a vallás a megmagyarázhatatlan természeti jelenségekre alapulva jött létre. Mármint azokra a megmagyarázhatatlan természeti jelenségekre, melyeket elődeink nem tudtak megmagyarázni, vagy egyszerűbben csak felfogni. A viharok, az eső, villámlás, a tűz stb. létrejöttét egy fölöttük álló hatalom jutalmazó, illetve büntető erejének tulajdonították.

Képzeletükben Démonok szerepeltek, akiket imádságokkal próbáltak a maguk javára fordítani. De ahogy léteztek jó – érdekeiket szolgáló, termékenységet adó – Démonok, úgy léteztek rossz – kártékony, ártó – szellemek is. E Démonokból születtek az évezredek során az Istenek, akik az ember életét és sorsát jobbá vagy rosszabbá lettek képesek fordítani.

Ha megfigyeljük néhány nép vallásos képzeletét, könnyebben megérthetjük életüket és gondolkodásukat. Például vizsgáljuk meg az egyiptomi Isteneket: embertestű, állatfejű teremtmények, melyek inkább félelmet ébresztenek a hozzájuk fordulóban. Ellentétben a görögök istenszobraival, melyek az ember képére alkotott, csodálatosan kisportolt testű alakokat ábrázolnak, tulajdonságaik az emberekéhez hasonlóak.

Szeretnek, szenvednek, érzelmekkel és érzésekkel vannak felruházva.

Leegyszerűsítve ezekből kinyilvánul felénk az adott társadalom élete és gondolkodása.

De nem célom, hogy a különböző népek társadalmi és kulturális fejlődését tanulmányszerűen leírjam, hiszen ezt előttem sok rendkívül tehetséges történész és kutató már megtette. Inkább csak hangsúlyozni szeretném, hogy a vallások alakulásának folyamata racionális, történelmi módon megmagyarázható.

Magyarázatot találhatunk arra, hogy a civilizáció fejlődésével hogy alakult át őseink tudata, eljutván végül a sokistenhittől az egyetlen Istenben való hit kialakulásáig. Ha ezen a fonalon indulok el, válaszokat kaphatok tehát mind az élet, mind a vallás kialakulására. A tézisek rendkívül racionálisak, a történészek találgatásai tökéletesen beleillenek korunk gondolkodásába.

És mégis… Ésszel fel nem fogható jelenségeknek vagyunk tanúi. Az élet kialakulását csak feltételesen ismerjük, de nem tudjuk, miért vagyunk képesek gondolkodni, emlékezni, lelkiismeret-furdalással álmatlanul hánykolódni, szenvedélyesen szerelmesnek lenni, megérzésekkel bírni és még sorolhatnám.

Micsoda nagyszerű alkotás a természet, micsoda bámulatra méltó, szavakkal le nem írható teremtmény az ember!

E könyv azért készült el, hogy a saját tapasztalataimat, az általam átélt élményeket másokkal is megoszszam, hiszen az esetek, amelyeket majd olvasni fognak, bármelyikünkkel előfordulhatnak. E könyvben szó lesz jóslatokról, érdekes sorsokról, ufóélményekről, álmokban kapott jelekről, halottak szellemének üzenetéről, klinikai halált átélt emberek különleges átalakulásáról, egyszóval az életről.

Morvay Kendra

1.

Egy különös asszony

Nem sokkal később, hogy hazajöttem Amerikából, ahol egyébként a jóslással kapcsolatos ismereteimet bővítettem, egy ismerősöm megkért, hogy fogadjam a barátnőjét, akivel furcsa dolgok esnek meg.

Megbeszéltük a találkozót, és Magdi (így hívták a hölgyet) eljött hozzám, mégpedig nem is egyedül. Kisfiát, a négyéves Andrást is magával hozta. A gyermek kora ellenére legalább hét-nyolc évesnek tűnő, rendkívül izmos, magas növésű kölyök volt.

– Amit most elmondok neked, vagy azt fogod hinni, hogy őrült vagyok, vagy a pszichiátrián a helyem – kezdte.

Magdi egyébként divattervező, csinos, ápolt, igazi szépasszony. Semmi jelét nem láttam, hogy bármi szokatlan lenne a viselkedésében.

– Körülbelül hat évvel ezelőtt kezdődött az egész.

– Férjnél voltam és boldogan éltem a párommal. Elfoglalt üzletember, akinek nagyon gyakran külföldre kellett utaznia. Gyerekünk nem volt és elég magányosan töltöttem ilyenkor az éjszakáimat. Egy ilyen estén teával a kezemben kiültem a teraszunkra és a hintaszékben himbálózva a másnapi teendőimen járattam az eszemet. Szép, csillagos égbolt volt. Gyönyörködtem a csendben, a mesés éjszakában, amikor szokatlan esemény zavarta meg a nyugalmamat. Az égen feltűnt egy repülő jármű, amilyet korábban még sohasem láttam, bár valójában nem vagyok járatos a légi járművek terén. Eleinte közönséges repülőgépnek hittem, néhány másodperccel később azonban furcsa, jobbra-balra kilengő mozgást kezdett végezni. Ne kérdezd, hogy milyen távolságra lehetett tőlem, mert semmi érzékem sincs ezzel kapcsolatban, mindössze azt tudom mondani, hogy jól láttam a fényeit és a mozgását, de a színét és a viszonylagos méretét már nem tudtam volna megállapítani, mivel eléggé beleolvadt az éjszakába. Miközben a furcsa mozgású járművet figyeltem, észrevettem, hogy zöldes fénynyaláb lövell ki belőle, egyenesen felém, majd egy pillanattal később a fura repülőgép eltűnt az égen. A fény teljesen körülvette a teraszt, amin álltam, aztán hirtelen szertefoszlott. A bensőmben remegést kezdtem érezni, mint akinek a belső szervei valamiféle táncot kezdenek járni, és egyre erősebbé és erősebbé vált. Annyira megijedtem, hogy rögtön bementem a szobába és lefeküdtem az ágyamra. Kifejezetten rosszul éreztem magam. Hányingerem volt, és a nyál a számban különös ízűvé változott, mintha édes-keserű mandulát ettem volna. Arra gondoltam, hogy felhívom az orvosunkat, amikor a zöld fényt megpillantottam újra. Csakhogy akkor már bent volt a szobámban, és ide-oda cikázott. Végül a tükör előtt megállt és – nem tudok jobb szót – valamiféle játékba kezdett. A tükröt figyeltem, ahogy a fény szinte általa próbál velem kommunikálni. Felvette az alakomat, aztán kivetítette a férjem alakját, az anyámét és az apámét is. Mint mondjak? Anynyira megrémültem, hogy ahogy voltam, fürdőköpenyben, papucsban leszaladtam az utcára, fogtam egy taxit és elvitettem magamat a barátnőmhöz. Késő éjszaka – egy fillér nélkül, még a tárcámat sem vittem magammal, sőt a lakást sem zártam be, csak becsaptam a hátam mögött az ajtót – estem be a barátnőmhöz, Csillához és a férjéhez. Teljesen kiborultam, még a fogaim is vacogtak a félelemtől, mert ilyen jelenségben soha sem volt részem és szörnyen megrémisztett az egész. Csilláék egy szót sem hittek a történetemből, azt mondták, hogy sokat dolgozom, ki vagyok merülve és a képzeletem játszik csak velem. Mindenesetre nem mertem aznap este hazamenni és kértem, hogy náluk maradhassak éjszakára. Amíg ott voltam, szépen meg is nyugodtam és úgy gondoltam, lehet, hogy igazuk van, túl fáradt vagyok mostanában. Másnap reggel kértem, hogy vigyenek haza és jöjjenek be velem a lakásba, mert egyedül félek. A férjével együtt készségesen segítettek mindenben, sőt felajánlották, hogy orvost hívnak vagy bármiben segítenek, ha valamire szükségem lenne. Megköszöntem a jóindulatukat, de mivel otthon mindent rendben találtam és semmi nyoma nem volt az éjszakai lidércnyomásomnak, végül megnyugodtam és dolgozni mentem. Felhívtam a férjemet is, de inkább nem szóltam neki a történtekről. Este azért félve mentem haza, de mivel semmi különöset nem tapasztaltam az otthonomban, elég korán lefeküdtem, hogy kipihenjem az előző éjszaka félelmeit. Korán elaludtam, és álmomban újra átéltem az egész eseményt, ahogy az a valóságban történt. Csakhogy az álmom folytatódni kezdett. Biztos voltál már úgy, mintha nem álmodnál, hanem a valóságot látnád. Csakhogy nem tudtam már különbséget tenni álom és ébrenlét között. A látszat és a valóság összeolvadt a fejemben. A fény újra megjelent a lakásunkban és felvette egy ember alakját. De ez nem egy valóságos ember volt, csak így nyilvánult meg a számomra. Beszélni kezdett hozzám.

– Nem kell félned tőlem. Én Zeld vagyok – mondta –, aki most az egész fajom képviselem. Nem vagyok ember, sőt még galaktikusan sem tartozunk egymáshoz. Meg kell mutassak neked sok mindent, hogy eloszlathassam a félelmedet, amiről tudom, hogy teljesen normális megnyilvánulás. Most nem álmodsz… Tudom, hogy az álmotokban a hétköznapjaitok elől menekültök. Mi soha nem alszunk, nem ismerjük a fáradtságot, a gyűlöletet, a szerelmet sem. Az érzelmeink mások, mint a tiétek. Mi összetartozásban élünk. Próbálok neked elmagyarázni olyan dolgokat, amiket te és én nem tudunk megérteni egymás között. Most hallasz engem, válaszolni tudsz nekem, amit megértek anélkül, hogy beszélnél vagy én beszélnék hozzád, mégis mindent fel tudunk fogni egymásról. Azért jöttem hozzád, mert segítened kell nekünk.

Valaha nekünk is voltak érzelmeink, amelyeket a technikánk fejlődésével elvesztettünk. Kevesen vagyunk, akik érezni képesek. Köztünk az érző bett (ez a fajunk neve, mint nálatok az ember) kiválasztottnak számít. Én is kiválasztott vagyok. Azért küldött a többi bett, mert meg akarjuk menteni fajunkat az elsivárosodástól. Ha nem érzünk, képtelenek leszünk tovább fejlődni.

– Miért engem választottatok? – volt az első kérdésem.

– Te választottál minket és nem mi téged. Te álltál kint az éjszakában és a gondolataidban hívtál minket, mert olyan változásokra vágysz, amit csak mi hozhatunk el az életedbe, és mi arra vágyunk, hogy lehessenek vágyaink. Talán ha nem téged választunk, miközben a földet pásztáztuk, akkor bárki más is lehetett volna helyetted. Te is csak valaki helyett vagy választott.

– Mi az én feladatom a fajotok érdekében? Azt mondtad, szükségetek van rám.

– Régóta figyelünk benneteket. Sok tízezer éve követjük a fejlődéseteket. Régen mi is „emberek” voltunk, akik betté váltunk. Nagyon nagy utat tettünk meg. Valaha mi is háborúztunk a múltban, úgy szaporodtunk, ahogy most Ti, szerelmesek voltunk, fizikai testünk volt, amellyel fájdalmakat érzékeltünk, a hideg és a meleg fogalmát ismertük, úgy reagáltunk a környezetünkre, ahogy most Ti. A fejlődésünk által elvesztettük régi fizikai valónkat, képesek lettünk a térben és időben más formát is felvenni. Ha látni akarsz, csak ki kell nyitnod a szemedet, és láthatsz. Nem a tükrön keresztül, hanem abban a mivoltomban, ahogy elképzelsz. A képzeleted vagyok.

– Még mindig nem válaszoltál, miért van szükséged rám?!

– Utódot akarok Tőled, aki képes úgy érezni, mint Te és Én. Utódot, aki leszármazottaival újra naggyá teheti a fajunkat a képzeletén keresztül. Nálunk a képzeleten keresztül valósítjuk meg a vágyainkat, de a vágyunk mindössze az, hogy vágyaink lehessenek.

 

Álmomban kinyitottam a szememet és egy csodálatos férfit pillantottam meg. Magas, izmos, szőke hajú férfit, aki rám mosolygott. Átölelt és csókolózni kezdtünk, míg végül mesés szerelmi lázban forrtam vele öszsze. Amikor felébredtem, kellemes fáradtságot éreztem a testemben, mintha valóban az egész éjszakát átszerelmeskedtem volna Zelddel. Nem szóltam az álmomról senkinek, a férjemnek sem. De ez az álmom sok éjen át azóta is visszatér, és Zeld elvitt magával a bettek bolygójára. Sokukat megismertem és megszerettem közülük. Nyugodt, sikeres hétköznapokban élek, a férjemmel a házasságom rendkívül harmonikus, mert szeretem, de nem vagyok belé szerelmes. Zeldet szeretem, akitől a fiam is született. Tudom, hogy az álmom nem álom, hanem valóság. A fiam nem a férjem fia, semmiben sem hasonlít hozzá. Minden vonása és képessége az apjáé, Zeldé.

A fiam négyéves, de az óvodai csoportjában a legmagasabb, legintelligensebb és legtehetségesebb gyerek. Nézd meg! Hát nem olyan, mint egy kis Herkules?– kérdezte Magdi.

Megnéztem a gyereket, aki addig békésen elrajzolgatott asszisztensemmel a másik szobában. Valóban magasabb a korosztályánál. De ami meglepő volt számomra, a gyerek elmondhatatlanul szép, nagy, csillogó zöld szeme, s különösen felkeltette az érdeklődésemet, amit éppen akkor rajzolt.

A rajzon ugyanis kedvesen mosolygó, emberszerű, de mégsem emberek csoportja állt, akik körülvettek egy gyereket.

– Ezek kik, András? – érdeklődtem tőle.

– A barátaink és én. Ez itt a mama…

– Hol láttad őket?

– Sokszor találkozunk, amikor elalszom. Nagyon szeretem őket.

– Mit szoktatok csinálni, amikor találkoztok?

– Beszélgetük és nagyon szép meséket mondanak nekem a földről.

– Nem a mama szokott neked erről mesélni, és te csak azt hiszed, hogy álmodtad?

– A mama nem szokott róluk mesélni. Ő sárkányosat meg királykisasszonyosat mesél nekem.

– És hogy találkoztok?

– Elvisznek egy szép űrhajóval a bolygólyukra.

– Honnan tudod te ezeket? – értetlenkedtem.

– Tudom és kész – mondta enyhe durcássággal a hangjában, mintha tudtomra akarná adni, hogy miért kíváncsiskodom ennyit.

Visszatértem Magdihoz, aki egy kis büszkeséggel a hangjában kérdezte:

– Na… mit szólsz hozzá?

– Hát… – vakartam meg a fejemet. – Nem is tudom, mit mondjak. Ufóélményekkel nem szoktak megkeresni, de az biztos, hogy remek kisfiad van.

– És az esethez, ami velem történt?

– Az egész életünk csupa rejtély… Bármi megtörténhet…– tártam szét a kezem.

Ebben maradtunk. Magdi megkönnyebbült, hogy meghallgattam, majd elköszöntek tőlem a kisfiával együtt. Csöndben becsuktam mögöttük az ajtót, amikor az asszisztensem odalépett hozzám.

– Nézd meg, ezeket a kisfiú rajzolta. – És kezembe nyomott egy köteg papírlapot.

A szép, színes rajzokon űrhajók lebegtek, mindegyiken ott szerepeltek  a „bettek” és András is. A furcsa az egészben csak az volt, hogy mindegyiküknek olyan hihetetlenül nagy, szép, zöld szemük volt, mint Andrásnak…

2.

Testen kívül

 

Klinikai halál állapotába kerültek élményeiről már sokszor hallottam, de hosszú ideig személyesen senkivel sem találkoztam, aki a tapasztalatairól beszélt volna nekem. Egy nap fölkeresett egy budapesti, középkorú hölgy – Rózsa –, akivel egyszer megtörtént ez a fantasztikus élmény. A tőle hallottakat szeretném itt közreadni:

 

Fiatalon férjhez mentem és nagyon hamar, az esküvőt követő néhány héten belül teherbe estem. A terhességet nagyon jól viseltem végig, mind a kilenc hónap alatt semmi bajom nem volt. Én nem voltam se kívánós, sem meg nem híztam különösebben, sem nem émelyegtem. Amikor éreztem, hogy eljött a szülés ideje, a férjem szépen bevitt a kórházba, az orvosom rögtön megvizsgált és közölte, hogy „máris szülni fogunk”! Megkaptam a szükséges ruhákat, magamtól „felpattantam” a szülőágyra, és körülbelül tizenöt perc alatt megszületett az én kis Zsuzsikám.

A szülésnél semmi komplikáció nem merült fel. Összevarrtak, ahogy a nagykönyvben meg van írva, majd betoltak a kórterembe. Kicsit szundikáltam, majd arra ébredtem, hogy a bensőm majd szétszakad. Olyan fájdalmaim voltak a hasamban, amit egyszerűen nem lehet szavakkal leírni. Rosszul éreztem magam, összehánytam az ágyamat, és állandóan a szemem előtt lebegett egy fekete fátyolszerű köd, és néha el is ájultam pár másodpercre. A nővérek látták, hogy ennek fele se tréfa, hívták az orvosomat. Megmérte a vérnyomásom, ami alig volt, meghallgatta a szívverésemet, ami össze-vissza dobogott, megnézett ultrahanggal. Kiderült, hogy a méhlepény egy része bennem maradt, ráadásul „valószínűleg” belső vérzésem van.

Azonnal visszavittek a műtőbe.

Nagyjából se élő, se holt nem voltam, az eszméletemet egyre gyakrabban elvesztettem, néha hallottam, ahogy a férjem a folyosón őrjöng, a fekete fátyol a szemem előtt pedig csak lebegett… Beadták az injekciót és onnan aztán a se kép, se hang szindróma állt elő…

A műtétből semmit sem éreztem, mivel el lettem altatva, de mégis hirtelen különös dolgok kezdtek velem történni. Először úgy éreztem, mintha egy feneketlen kútba, vagy mintha egy alagútba zuhannék bele, aminek nem látom a végét. A sötétség után az alagút végén észrevettem egy fénylő pontot, mely felé szédítő sebességgel száguldottam. A fényesség kitágult előttem, majd megláttam a műtő lámpáit, ahonnan a fényforrás eredt. Egyre jobban közeledtem hozzá, mígnem felülemelkedtem a terembe n és megpillantottam a műtőt és magamat a műtőasztalon. Felülről láttam és hallottam mindent, ahogy a különböző műszereket az orvosom kezébe adják, amiről a nővérek egymás között beszélgetnek, ahogy az orvosom egyszer csak kiabálni kezd, hogy „El fogjuk veszíteni!! Elveszítjük!!” Abban a pillanatban határtalan nyugalom áradt szét bennem. Csak a tudatom élt, melyet nem tudok másképpen leírni, mint hogy tudtam: meghaltam!

Láttam a szervezett munkát, mely a műtőben folyt az életem megmentéséért, de onnan fentről egyszerű közönnyel szemléltem az egészet. Olyan boldogságérzet hatalmasodott el rajtam, melyből nem akartam visszatérni a testembe. A lebegés csodálatos érzése minden porcikámat átszőtte, mint egy pók az áldozatát, és teljesen rabul ejtett. Ezt a fajta élményt talán csak az asztronauták tudták eddig megtapasztalni a súlytalanság állapotában. Aztán egyre feljebb emelkedtem. Beláttam az egész műtőt, föntről szemléltem minden eseményt, ami közben a helyiségben zajlott. El tudtam olvasni a szekrényben sorakozó gyógyszeres üvegeken a feliratokat, a lámpát forgalmazó gyár nevét, és tudtam, hogy az érzékeim annyira erősen működnek, hogy biztos voltam benne, ha most egy mezőn állnék, a talpamon keresztül is meg tudnám számolni a fűszálakat. Furcsa volt magamat látni a lélegeztetővel a számban, gépi műszerekkel a testemhez csatlakoztatva, az infúzióval a karomban. Ez volt az utolsó kép a műtőben…

A következő pillanatban a csillagos égbolt ragyogott felettem, és egy újabb erős fényforrás jelent meg előttem, mely felé akaratlanul „úsztam” a kozmoszban. Semmiféle energiát nem kellett kifejtenem a mozgás közben. Nem Én irányítottam magamat, valamiféle felsőbb parancsnak engedelmeskedtem, akit tudtam, hogy a fényben áll és rám vár. Nem éreztem félelmet, inkább csak kíváncsiságot, hogy ki lehet ott?

Az út végén apám állt, aki több mint nyolc éve meghalt!

Mögötte álltak a nagyszüleim és sok-sok ember, akiket haláluk után elkísértem az utolsó útjára. Nem szóltak hozzám, csak rám mosolyogtak és olyan biztonságérzetben és szeretetben éreztem magam, amilyen érzést a földi életben képtelenség megtapasztalni, ezért ezt az érzetet elmondani sem vagyok képes. Apám kivételével senki sem beszélt hozzám, ő is csak annyit mondott:

– Kislányom! Vissza kell térned! Fel kell nevelned a kisbabádat.

Kinyújtottam a kezem apám felé, de a fényesség és vele együtt a szeretteim kezdtek eltávolodni tőlem, és én ismét belezuhantam az alagútba. A sötétségből egyre nehezebben találtam meg a kivezető utat, de a fényforrás, mely ismét a műtőlámpa volt, visszarántott a földre és egyszerűen újra belesimultam a testembe. Tudtam, hogy megérkeztem és megmentették az életemet. Élek!

Mióta Rózsa ezen az élményen keresztülment, nem fél a haláltól. Nincsenek szorongásai, mint az embereknek általában, mert számára a halál már nem ismeretlen. Azt mondta, ha nem született volna meg a kislánya, nem akart volna visszatérni a jelenlegi életbe, annak ellenére, hogy a férjét nagyon szerette. Úgy érzi, azért kellett visszajönnie, amit az apja is mondott: Fel kell nevelnie a gyermekét. A halálközeli élmény hatására Rózsa jelentős változásokon ment keresztül. Ahogy ő mondta nekem: „Azt hiszem, alapvetően soha sem voltam rossz, de amióta ez az eset megtörtént velem, megteltem szeretettel, amelyet abban az állapotban tapasztaltam meg, amit akkor és ott, a halál kapujában átéltem. Élményem misztikus élmény volt, amely elősegítette személyes fejlődésemet. Most már biztosan tudom, hogy a lelkünk tovább él a halálunk után. Azóta teljesebb életet élek, és várom azt a pillanatot, amikor visszatérhetek abba a világba, amelyet a lelkemmel megtapasztalhattam, és amire már vethettem egy pillantást.”

3.

Szexis kísértethistória

P. Laci nagyon régi, kedves kliensem. Most huszonnyolc éves, igazi Don Juan külsejű pesti vagány. Ismerem élete minden jelentős eseményét, a nőügyeken keresztül az üzleti életen át a betegségeit is. Egy ideje nem hallottam felőle, mert hajlamos rá, mint általában mindenki, hogy csak akkor keres fel, ha valami problémája van, és kíváncsi a véleményemre és a megérzéseimre. Ha ő jelentkezik, fél órán belül a rendelkezésére kell állnom, mert türelme nincs a néhány napos várakozásra, hogy „hivatalosan” bejelentkezzen. Hogy a kivételezés miatt ne legyen bűntudata, inkább meghív vacsorázni valami kellemes helyre, csak hadd mesélje már el végre a bánatát.

Így esett ennek a történetnek a meghallgatása is.

Laci elég feldúlt állapotban könyökölt a megbeszélt étterem asztalára, amikor megpillantottam. A haja, amelyre mindig kínos gondossággal ügyelt, összekócolódva árválkodott a fején. Ruhája sebtében felkapott állapotról árulkodott, és ábrázata meggyötörtnek és elnyűttnek tűnt, mint aki hirtelen megöregedett, vagy mint akit súlyos gondok nyomasztanak.

– Mi történt veled, Lacikám? Olyan vagy, mint egy szárnyaszegett madár– kezdtem vicces aggodalommal a hangomban.

Laci csak legyintett egyet és mélyet sóhajtott.

– Kendra! Olyan dolog történt velem, amit rajtad kívül senkinek sem mernék elmondani – nyögte melankolikusan, és szeme a távolba révedve hosszas tétovázással végre megpihent az étterem ablakán.

Önkéntelenül követtem a tekintetét, de mivel semmi aktivitást sem mutatott, hogy a történetet végre elkezdje, kissé meglöktem a vállát és ráripakodtam.

– Mi történt? Mondd már! Itt vagy egyáltalán? – próbáltam felrázni depressziójából.

Barátom újra sóhajtott egy még súlyosabbat, mint az előbb, úgy mondta:

–  Ma délután becsajoztam…

– Hála Istennek. Már azt hittem, valami komoly bajod van. Ezért nem kellett volna kiugrasztanod az ágyból, elmondhattad volna holnap is – dorgáltam meg Lacit.

– Ez nem olyan egyszerű eset – intett le zord pillantással, hogy menynyire nem veszem komolyan.

Némi sör és unszolás után aztán elmesélte, mi is történt vele:

– Ma délután egy könnyű kis vállalati bulin vettem részt, ahol megismerkedtem egy elég helyes lánnyal. Amikor megpillantottam, szó szerint még a gombom is lepattant a nadrágomról. Elkezdtünk beszélgetni, és javasoltam, hogy a folytatást a lakásomon is megejthetjük. A lány beleegyezett és eljött hozzám. Nálam megittunk még néhány pohár bort, na jó, a lány talán egy üveggel is, majd beájult az ágyamba. Láttam, hogy alkalmatlan a szexre, de mivel másik ágyam nincs is, melléfeküdtem. Nem tiltakozott, de ilyen „beszívott” állapotban már nem tudtam megkívánni. Ő is rájött a dologra, így csak hozzám bújt és átölelt.

– Ezért vagy így elkeseredve, mert a délutáni „pásztorórád” nem a szokásos sikerrel telt el? – kérdeztem megrökönyödve.

– Dehogy… Várd ki a végét! – mondta némi mélabúval a hangjában. – Miközben így heverésztünk, a lány megfogta a kezemet, pontosabban sátorszerűen behajlítva a tenyerembe helyezte az ujjait. Az ujjai végéből kellemes bizsergés áradt szét a testemben, és egyszer csak arra eszméltem, hogy látom a gondolatait, melyek kristálytiszta képek formájában jöttek át hozzám. Megjelentek a vágyai, ahogy szeretkezni akar velem. Abban a pillanatban egy vad szexuális játék kezdődött köztünk. Tökéletesen felszabadultunk, a tudatunk erkölcsi morálját teljesen levetve semmiféle gátat nem vetettünk az együttlétünknek. Fogalmam sincs, hogy meddig tartott, de olyan volt az egész, mint egy rituális násztánc az állatvilágban. Az aktus közben a lány szinte föl akart falni, mint párzás közben az imádkozó sáska a hímjét, mégsem éreztem semmi félelmet tőle. Végül mindketten egy fantasztikus eggyé válásban forrtunk össze. A lány végül megkérdezte tőlem: „Te is átélted?” Én meg sem tudtam szólalni, csak bólintottam, majd elaludtam.

– ???

– Látom, nem érted…

– Hát nem egészen – vallottam be hősiesen.

– Ez nem a valóság volt. Az egész a képzeletünkben játszódott le és nem a fizikai síkon. Vele együtt átléptem egy másik dimenzióba, ahol a képzeletünket kivetítettük egymás felé és úgy tükröződött vissza, mintha a jelenlegi, valódi világunkban történne ez az esemény. De ezzel még nincs vége a sztorinak. A lány felöltözött, rám nevetett és becsapta maga mögött az ajtót. Én tovább aludtam, és amikor felébredtem, a következőket tapasztaltam a lakásomban: Megállt a videóm digitális óra kijelzője, ráadásul azóta is 12 óra 00 percet mutat. A tévé képernyője eltorzult, és hiába kapcsolom ki-be, ugyan azt az eltorzult képet bámulhatom, mert elromlott, csakúgy, mint a CD lejátszóm. A kép a hálószobámban magától leesett a falról, és a konyhámban a kanalak és villák csörömpölnek, de ha belépek, elnémulnak. Én azt hiszem, egy Poltergeist szedtem fel! Hát ezért vagyok kiborulva, remélem, megérted!?

Mit mondjak? Megértettem…

 

Egy évvel később

Laci a napokban nálam járt. Felugrott egy kicsit beszélgetni, sőt még a kedvenc virágaimból is hozott egy csokorra valót. „Tök” jól van, hogy a szavait idézzem. Sikeres a munkájában és állandó barátnője van már hónapok óta, ami nála elég ritka jelenség. Mivel nem egyedül voltam, bemutattam neki kedves franciaországi barátnőmet, Mme Sveta Barre asztrológust, aki éppen Magyarországon tartózkodott a meghívásomra. A kávénk erősen fogyóban volt, így megkértem, kicsit beszélgessenek egymással, míg leszaladok a közértbe néhány tasak capuccinóért. Körülbelül tíz perc múlva értem haza, és a következő jelenet fogadott: A konyhám olyan volt, mintha bedobtak volna egy bombát, ugyanis leszakadt a mennyezetem, és a lezúduló hatalmas vakolatdarabok öszszetörték egy csomó edényemet és a poharakat, Sveta az asztal alá bújva szívére szorított kezekkel tapogatódzott valami után a szőnyegen, Laci pedig keresztbedobott lábakkal kedvesen mosolyogva üldögélt a fotelben és vidáman cigarettázott.

– Hát ez meg mi? – hápogtam.

– Hm. Úgy néz ki, elfáradt nálad a plafon. Egy perce bemondta az unalmast – mondta könnyedén a mi Lacikánk. – Hát, Kendrácska! Ne fáradj a koffival. Annyira nem lényeg. Szia.

Ezzel elment.

Svetával órákon át takarítottunk, hogy kivakarjuk a lakást a porból. Mikor végeztünk, ledőltem a kanapéra, és bekapcsoltam a tévét. Azaz, csak be akartam kapcsolni, mert sajnos nem sikerült. Szerelőt kellett hívnom, és kiderült, nem csak a tévém, még a távirányítója is elromlott.

– Ki volt ez a fiú? – érdeklődött Sveta.

– Miért?

– Mert amikor elmentél, elkezdtünk beszélgetni és közben anélkül, hogy hozzáértem volna a ruhámhoz, leszakadt a gombom. És tudod, mi a furcsa az egészben? Fogalmam sincs, hogy hol van. Egyszerűen eltűnt. Ha megtalálod, ki ne dobd, mert a ruhám saját anyagából készült és így nem tudom könnyen pótolni.

Biztos voltam benne, hogy a gomb sohasem fog előkerülni, de Svetára való tekintettel persze megígértem, ha megtalálom, utána postázom Marsiacba. Mindenesetre átfésültük a helyet, ahol Sveta és Laci üldögéltek miközben én nem voltam otthon, de persze nem találtuk meg. Még a porszívó porzsákját is kiürítettük, de semmi.

– Úgy tűnik, teleportálódott – adtam fel a kutatást.

– Ezt hogy érted?– meredt rám Sveta.

– Hosszú… – mondtam némi megadással a hangomban, és lefeküdtem aludni.

4.

T. Kamilla esete

Az alábbi történetet egy barátom mesélte el nekem, aki természetgyógyászattal és filozófiával foglalkozik.

Régóta ismerem, megbízható, szavahihető fiú. Tehetsége miatt sokan felkeresik, az energia átadásával történő gyógyítás miatt.

 

– Visszatérő álmom, hogy gyermekként Angliában élek. Polgári család vesz körül, a szeretet és a puritánság hatja át a lelkünket. Tudós akarok lenni, mint Isac Newton. Sokat olvasok tőle, az idő múlására keresem a válaszokat! Nővérem van, sokszor együtt imádkozunk. Szép, ábrándos szemű, barna lány. Verseket ír. A nevére is emlékszem. Úgy hívom: Mona Gold.

Fiatalon meghalt – úgy emlékszem, vakbélgyulladásban –, de a verseit féltékenyen őriztem halálomig.

Sokat dolgozom, s ha megállok pihenni egy kicsit, gyakorta elgondolkodom a világ működésén, a gravitáción, a mágneses mezőn, az elektromosságon, és töprengek azon, milyenek lehetnek a más dimenziók, s közben meglepő találkozásokkal ajándékoz meg az élet.

 

T. Kamilla időben érkezett. Nem korán és nem későn. Barna bőrű, csinos alakú, kissé telt keblű, elegáns asszony. Úgy éreztem, évezredek óta ismerem, pedig most találkoztam vele először. Most! De ez a szó „most” elveszíti szokásos jelentését. Deja vu érzés kerített hatalmába: Ez már egyszer megtörtént velem!!

– Ki vagy te? – kérdezem, miközben próbáltam összekotorni az emlékeimet, de sehol sem bukkantam benne erre az asszonyra. És mégis… tudtam, hogy jól ismerem!! Aztán elöntöttek az emlékek, a visszatérő álmom és a lélek emlékei. Hangok, illatok, képek, de nem ebből a századból. Talán kétszáz éve történhetett…

– Megláttalak egy újságban. Éreztem, el kell jönnöm hozzád – mondta a nő.

– Miért? – kérdeztem őt.

– Mert gyakran álmodom rólad, pedig sohasem láttalak. Én sem értem az egészet, de tudtam, hogy el kell jönnöm.

– Milyen jó, hogy itt vagy – beszéltem hozzá megbűvölve, de a hangom mintha nem az én hangom lenne. Mintha én, de mégsem a mostani énem ejtette volna ki a szavakat. – Kamilla! Most is milyen szép neved van. Hogy élsz? – érdeklődtem őszinte kíváncsisággal.

 

– Leírtam neked erről mindent. Most is írok, mint egykor, a másik időnkben. Itt van – és átnyújtott egy fekete-arany bőrkötéses könyvet.

Óvatosan vettem át tőle az írást, nehogy kihulljon belőle a papír, és zizzenésére fölébredjek.

Mona Gold – áll rajta az aláírása. Mona… így írt nekem most is.

Mintha verselne, mint akkor, Angliában. Hangosan olvasni kezdtem a sorokat.

„Állítom neked, a halál sem lehet rosszabb annál, mit megéltem gyermekként. Amikor kislány voltam, naiv fejjel álmodoztam a világ dolgairól. Azt hittem, a világ tele van jó emberekkel. Azt álmodtam mindig, ha egyszer megnövök, itt hagyom a várost, gazdag leszek, nem csak cukros-vizes kenyeret eszek. Egyszer az ablakon kinézve, anyámra várva – emlékszem –, anyám a szeméttelepről jött éppen koszosan, büdösen, hazafelé tartott a biciklit tolva, rajta a zsák, ami nehezebb volt, mint ő maga, mert tele volt koszos üvegekkel és száraz kenyérrel.

Láttam fáradt testét, láttam a tüzet a szemében, hogy neki minden nap mennie kell értem.

A szegénység, a nyomor leláncolt a tudatlanságba. És félni kezdtem gyermekként attól, amit láttam.”

– Szörnyű lehetett – mondtam, miközben végigolvastam a gyermekkoráról versekbe szedett történetet.  Benne volt sorsa minden keserűsége.

– Ez a mostani életed… De honnan tudsz az álmomról? Angliáról? Mona Goldról? Ezt nem értem!!

– Mona Gold én vagyok. Mondtam, én is ugyanazt álmodom. Egyszer testvérek voltunk, ugye te is emlékszel?

– Ez nem lehet igaz! Valaki megviccel engem vagy téged. Vagy te viccelsz meg engem? Honnan tudsz az álmaimról?

– Én is ugyanezt álmodom. Én sem értem, de valami erő ide küldött hozzád. Most már tudom, hogy az összes versem neked írtam.

– Igen. Úgy, mint Angliában… Visszavágysz?

– Már nem. Annak vége. Annyi mindent szerettem volna elmondani neked. Ugye még mindig érdekel az idő?

– Talán jobban, mint azelőtt.

– Itt van. Ezt is leírtam neked.

 

Így most mondom neked:

Az Időt úgy képzeld el, hogy

két gúlából áll

a világegyetemben.

A két gúlát elválasztja

végtelen alakja,

és kettébontja, két energiára.

Egyet lefelé, a másikat felfelé

a térben.

A végtelenségben az idő mozog,

hármas egységben,

három karikához hasonlóban,

a dimenziókban.

 

Olyan ez, mint három

aranykarika, minek

zárt anyaga nincsen,

mi végigfut egy végtelenben

rajzolt pályán,

egy zöld energiaszinten,

a pályája a térben mozog.

 

Néha találkoznak az idők

a hármas egységben.

Neked is rálátásod lehet,

ha engedi tudásod,

Láthatod Önmagad benne

és irányíthatod.

 

Az idő egységében a múltat

a jelenben változtathatod,

így jövőd alakíthatod,

 

Ez hát az idő.

 

– Mi történt azután? – kérdeztem barátomtól.

– Elköszöntünk egymástól. Egyszerűen szavak nélkül is megértettük egymást.

– Tehát találkoztál valakivel, akivel előző életedben testvérek voltatok.

– Igen. És Kamilla olyan eseményekről beszélt nekem, amelyek vele naponta megesnek, amelyek egyszer talán képesek lesznek megváltoztatni a világról alkotott képünket. Gondolj el egy egyszerű teremtést, aki olyan tudás birtokában van, amit ésszel nem lehet megmagyarázni. Leírja és lerajzolja, hogy működik az idő. Elmondja, hogy vélekedtek a mayák a reinkarnációról, anélkül, hogy a témáról egyetlen könyvet is olvasott volna. Vagy például elmesélte, hogy süllyedt el Atlantisz, és még sorolhatnám. Azt mondja, valami külső erő kényszeríti, hogy írjon, pedig nem érti, mit ír le a valóságban. És neki ez csak úgy jön, magától… Kár, hogy ma már majdnem olyanok vagyunk egymásnak, mint két idegen. A lelkünk az álmainkban visszaemlékezik egy régi életünkre, de ennek már a jelennel nincs kapcsolata.

– Döbbenetes számomra, amit elmondtál, és köszönöm, hogy a verset a rendelkezésemre bocsátottad. Bár…

– Bár?

– Én érzem, hogy a ti találkozásotoknak igenis van kapcsolata a jelennel. Mert akik a múltban találkoztak, azok találkoznak a jelenben, s jövőben is. Tudom, hogy még fogsz vele találkozni. Ezt mondatja velem minden porcikám. Ezt mondatja velem a hatodik érzék…

5.

Szellemeink

Mindannyiunknak vannak halottjai. Közeli hozzátartozók, barátok, társak, szerelmek. Az élet körforgásában részt veszünk, megszületünk, élünk, majd meghalunk. E törvény alól nincs kivétel. Életünk egyik legnagyobb igazsága ez, éppen az elmúlás pillanata. Mert bár életünk során végtelen számú utak tárulnak fel és nyílnak, vagy éppen zárulnak be előttünk, végül mindegyik út egyetlen helyre vezet: a halál ismeretlen ösvényére.

Élhetünk gazdagságban, nyomorban, boldogságban vagy bánatban, a halál beteljesülésében végzetszerűen osztozunk. Hogy mi történik velünk a halálunk után, senki sem tudta még elmondani. Mint e könyvben már egyszer, szó volt a klinikai halál közben átélt élményről. Az orvos -társadalom fölveti a kérdést: vajon agyunk, e kényes és érzékeny műszer játszadozik csak ilyenkor velünk, vagy az igazság tényleg odaát van? Ki tudja… Teóriák mindenesetre vannak, kémiai, biológiai és fizikai feltételezések szintén, csak válasz nincsen. És mi, emberek, akik mindent tudni akarunk, állandóan kutatjuk és keressük a válaszokat.

Tényleg ennyi lenne? Arról szól az életünk, hogy végigküzdjük az egészet, majd belezuhanunk a semmibe? Többé nem láthatjuk szeretteinket, nem hallhatjuk a hangjukat, nem léphetünk velük kapcsolatba és nem kaphatjuk meg üzeneteiket?

Az alábbi történet is erről szól.

 

Egy nyári, esős délután felkeresett egy szép fiatal lány. Őzike szemű, karcsú alakú, talán húszéves. Komor fekete ruhája csak még jobban kiemelte arca halovány sápadtságát. A bánat, mely arcára volt írva, kétségtelenné tette, hogy súlyos gyász terhét cipeli. Kikérte a jóslatomat, de mivel a tenyér feltérképezése közben és a szeméből kiolvastam, hogy gyermekfejjel, körülbelül 6-8 éves kora között elveszítette az apját, és mivel elmondtam, hogy hány éves korában milyen jellegű betegségeken esett át, láttam a jelenlegi helyzetét, hogy az édesanyját néhány hete temette el és egyedül áll a világban, mint egy magányos kis virág, megnőtt felém a bizalma és beszélgetni kezdtünk az életéről, terveiről.

 

– Az édesapám a paksi atomerőműben dolgozott. Könnyelmű természetű ember lévén gyakran nem tartotta be a szükséges biztonsági előírásokat, nem mindig vette fel a kötelező védőfelszerelést, és bekíváncsiskodott olyan helyiségekbe is, ahova védőruha nélkül tilos volt belépni. Valószínűleg sugárfertőzést kapott – legalábbis édesanyám szerint –, és néhány hónap leforgása alatt májrákban meghalt. Alig voltam hétéves. Csak arra emlékszem, hogy a szemfehérje sárgára változott, és a kórházi betegszobában az ágyához kikötözve üvöltött a fájdalomtól. Nagyon szerettem az apámat és szörnyű volt látnom nap, mint nap a kínjait. Az anyám biztatott: – Rendbe fog jönni, meglásd… – De most már tudom, hogy csak saját magát próbálta vigasztalni.

A halála után ketten maradtunk anyámmal.

Nyomdász volt. Mielőtt elment reggel a munkába, megpuszilt, megsimogatta a hajamat, és mindig mondogatta: Rendbe fog jönni minden.

Anyám árva lányként nem ismerte egyetlen rokonát sem. Apám szülei korán meghaltak, testvére nem volt, így senkire sem számíthattunk. Egy darabig apám volt kollégái el-eljövögettek hozzánk, kérdezgették, kell -e valami segítség, de aztán lassanként ők is elmaradtak. Anyámnak lehetősége lett volna újra férjhez menni, hiszen szép, fiatal özvegy létére akadtak volna hódolói, de nem akart „mostohát” hozni az életembe és lezárta magában a magánéletét.

Jó tanuló voltam, anyám nagyon büszke volt rám. Tanulmányi versenyeket nyertem, gimnáziumba mentem, nyárszünetben pedig segítettem a nyomdában anyámnak. Még egy kis pénzt is tudtam keresni vele.

Érettségi után jelentkeztem a Műszaki Egyetemre, ahova felvételt nyertem és most másodéves hallgató vagyok. Belsőépítész szeretnék lenni…

Fél évvel ezelőtt anyámnál – annak ellenére, hogy soha sem dohányzott – tüdőrákot diagnosztizáltak az orvosok.

Tehetetlenül néztem végig imádott édesanyám haldoklását. Erős aszszony volt, de a halált ő sem bírta legyőzni. Egy hónappal ezelőtt elhagyott…

Mindent elrendezett életében, amit csak lehetett. Rám íratta a lakást, még a temetését is előkészítette. Tőlem annyit kért, hogy vigyek egy csokor vörös rózsát a sírjára.

A Szegedi úton egy lakótelepi lakás hatodik emeletén éltünk ketten, ahol most egyedül maradtam. Anyám végakaratát teljesítettem, vörös rózsát vittem a sírjára.

A temetés után hazamentem. Füllesztő, meleg nap volt, kimentem a konyhába, hogy egy pohár vizet igyak. Nagyon meglepődtem, mert a konyha kövén egy vörös rózsaszirom hevert.

Bár a csokrot, amit a sírra tettem, előző nap már megvásároltam és hazavittem, arra határozottan emlékeztem, hogy a csokrot nem vittem be a konyhába, így a szirom sem kerülhetett oda. Kinéztem az ablakból, ami egész nap nyitva állt, de elképzelhetetlennek tartottam, hogy a szél a hatodik emeletre felsodort volna egy virágszirmot.

Elhessegettem magamtól a gondolatot, és arra a következtetésre jutottam, hogy biztos a ruhámra tapadt és így hullhatott le a konyhakőre. Felvettem a földről, a nappaliban találomra leemeltem egy könyvet a polcról és beletettem a szirmot.

Másnap elmentem az egyetemre, egész nap tanultam, ahogy szegény édesanyámnak ezt megígértem, és nem gondoltam többé a vörös rózsasziromra, csak anyám emléke mardosott, annyira hiányzott nekem.

Este hazamentem és a konyhában, ugyanott, ahol előző nap, megint ott hevert egy vörös rózsaszirom.

Nem tudtam mire vélni…

Próbáltam visszaemlékezni, hogy tegnap eltettem-e vagy sem. Végül már magamban is elbizonytalanodtam, mivel nem emlékeztem, hogy előző nap melyik könyvbe is tehettem, ha egyáltalán tényleg betettem a szirmot. Azért próbáltam megkeresni. Több könyvet is végiglapoztam, de nem találtam sehol.

Ekkor felvettem ezt a szirmot a földről és betettem a tankönyvembe.

Másnap egyetem, tanulás, a szokásos mókuskerék, aztán futás haza.

Gondolom, nem lepődsz meg, ha azt mondom, hogy a kövön, ugyanott, mint az előző és azt megelőző napon, ott hevert a vörös rózsaszirom.

Megnéztem a tankönyvemet és megtaláltam benne, amit előző nap lepréseltem.

Most már kétségem sem volt afelől, hogy nem én őrültem meg.

Az tehát már biztos, hogy egy másik szirom, nem lehet a tegnapi vagy esetleg a tegnapelőtti.

Azonnal tudtam, hogy üzenetet kapok általa az édesanyámtól. Mert biztos voltam benne, hogy ezt ő hozta nekem.

Korábban nem hittem a kísértetekben, szellemekben, semmi okkultizmussal összefüggő jelenségben, ráadásul nem jellemző rám, hogy nem racionalista beállítottságú diák lennék, mégis megborsódzott a hátam, hogy itt valami olyasmi kezd történni, amit nem vagyok képes megmagyarázni.

Ez így ment tíz napon keresztül. Minden este, amikor hazaértem, a konyha kövén ott hevert egy vörös rózsaszirom, amit mindig fölvettem és eltettem a könyvembe.

A tizedik napon az addig találtakat beletettem anyám bibliájába.

Gyertyát gyújtottam az emlékére, és amit korábban nem tettem, a biblia előtt térdepelve-imádkozva elbúcsúztam tőle, hogy el kell fogadjam, nem láthatom többé.

Nem tudom elmondani, mennyire megnyugodtam.

Tudom, hogy az édesanyám nem hagyott el, csak nem láthatom Őt. Érzem, hogy velem van, átölel, és mielőtt iskolába mennék, éppúgy megcsókol és megsimogatja a hajamat, mint régen, és mondogatja: Rendbe fog jönni minden, kicsikém! Meglátod, rendbe jön minden!

6.

Szellemjárás

Nemcsak jósolok, hanem szabadidőmben tarotkártya-tanfolyamot is tartok. Az utóbbi években végre egyre több szakirodalom megjelent e témával kapcsolatban, de mivel könyvekből nem lehet olyan könnyen eligazodni a lapok jelentésén és értelmezésén, egyre többen fordultak hozzám kérdéseikkel. Így született meg végül a tarotiskola gondolata.

Az egyik csoportomba jár Márta, a fiatal, intuitív, rendkívül tehetséges teremtés.

Fülledt nyári nap volt, a szél sem rebbent a város utcáin. Emiatt egyre többször szünetet tartottunk, hogy a „tanítványok” és jómagam is egy kis hűsítővel frissíthessük magunkat.

Éppen a pohár teámat szorongatva tértem vissza a többiek közé, akik közben egymással beszélgettek. Márta pont egy történetet kezdett elbeszélni a mellette ülő Irénnek, amikor beléptem a szobába. A többiek elcsendesedtek jöttömre, csak Márta folytatta a mondanivalóját. Biccentettem felé, hogy folytassa. Minden szempár rászegeződött.

– Azt meséltem Irénnek – magyarázkodott –, hogy a barátnőm milyen szörnyű lelkiállapotban van a férje halála után. A férje zűrös ügyekbe keveredett, és mivel nem látott más kiutat, öngyilkos lett. A barátnőm azóta gyakran álmatlanul forgolódik, mert fél.

– ???

– Éjszakánként recsegnek-ropognak a bútorai, és a négyéves kisfia visítozik a kiságyában, hogy „Apa itt van! Itt lebeg az ágyam fölött! Anya! Segíts! Olyan fekete az arca!”

Miközben Mártát hallgattam, rettenetes kép úszott el a szemem előtt, melynek rémsége a csontvelőmbe hatolt.

– A férfi nem öngyilkos lett, hanem felakasztották – kezdtem. – Hárman voltak. Kettő a lábát fogta, egy a nyakára tette a hurkot. Egy pajtában voltak. Egy régi istállószerű épületben. A férfi világoskék nadrágot, fehér – valami – pólószerű pulóvert viselt és tornacipő volt a lábán.

Márta szeme elkerekedett.

– A barátnőmnek is meggyőződése, hogy a férjét meggyilkolták. Az elmondásából tudom, hogy farmernadrágban volt, fehér garbóban és tornacipőben. A fűzője ki is volt oldódva…

Döbbent csend lett a szobában. Mártára néztem és megborzongtam.

– Itt van!!! – mondtam megdermedt arccal.

Abban a pillanatban hűs fuvallat csapott a szobába. Minden ablak nyitva volt, és a függönyök derékszögben föllibbentek, és pár másodpercig úgy lebegtek, mint amikor a pokrócot kirázzuk. Szabályszerűen tépdesve lobogtak. Mindannyian az ablak felé fordultunk. A szemközti balkonon ruhák száradtak, rezzenetlenül, míg a szobában kisebbfajta vihar tombolt. Még az asztalon levő kártyákat is felborogatta.

A tanítványaim sikoltozni kezdtek.

– Itt van! Ez tényleg itt van!

– Imádkozzunk! – javasoltam. – Mondjuk el együtt a miatyánkot, és utána mindenki koncentráljon arra, hogy a szellem békében távozzon el tőlünk.

Letérdepeltünk, és imára kulcsolt kézzel imádkozni kezdtünk.

A függönyök még egyszer szédítő táncba kezdtek, majd a fuvallat szinte végigsimogatott mindannyiunkat, és kiviharzott a szobából.

– Üzenni akart a szellem. Érzem. Azt akarta a tudtunkra adni, hogy nem természetes halállal hunyt el – mondtam. És találomra felvettem az asztal lapjáról egy tarotlapot. Megfordítottam, és felmutattam a döbbent, félénk áhítatban kucorgó tanítványaimnak. A nagy arkánum 12. lapja volt. Úgy hívják: Az akasztott.

Az esetnek rajtam kívül öt résztvevője volt. Mindannyian egybehangzóan állítják, hogy természetfeletti jelenségnek voltunk a tanúi.

7.

Meghökkentő jóslatok

Meghökkentő jóslatnak azt tartom, ami – hogy úgy mondjam – a kérdező életében nem illik bele a képbe.

Általában konkrét kérdésekkel jönnek hozzám, amelyekre, még mielőtt a klienseim feltennék, már magamtól elmondom a válaszokat.

Ez így nem meglepő, mert beleillett a „képbe”. Maximum csodálkozik, hogy honnan tudtam, hogy néz ki a férje, a fia vagy éppen a lánya, részletesen leírom a kedvese és néha sajnos annak felesége vagy barátnője külsejét és szokásait, nagyjából behatárolom a szóban forgó életkorát, kártyát vetek és elmondom az elkövetkező fél évben történő eseményeket kronológiai sorrendben. Soha nem jósolok hosszú távra, mert azt ellenőrizhetetlennek tartom, és nem akarom determinálni a hozzám fordulók életét sem jóslással, sem sorselemzéssel.

Azt vallom, hogy bár a sorsunk meg van írva, mégis rengeteg dolog rajtunk múlik, hogy mi történik majd velünk. Képesek vagyunk alakítani az életünket, és vallom – pont ezért használok tarotkártyát –, hogy utak állnak előttünk és a szabad akaratunkkal eldönthetjük, hogy melyik úton induljunk el a meghatározott cél felé. Mert kell, hogy legyen célunk!

Ha nincs célod, teljesen mindegy, hogy melyik úton indulsz el!

Úgy szoktam egyszerűen és közérthetően a sorsunkat szemléltetni, hogy ha a célod az, hogy el akarsz jutni Rómába, számtalan út közül választhatsz, hogy oda érj.

Tehetsz kitérőket. Rómába eljuthaszt például Budapestről Tanganyikán keresztül is. Akkor is ugyan oda fogsz megérkezni, ahova meg kellett végül érkezned.

Én csak megmutatom az ösvényeket, hogy érdemes-e elmenned Tanganyikába is vagy sem?! De a döntés a te kezedben van. Te fogod meghatározni, hogy akarod-e ezt a kerülőt. Megmondom, mi fog veled közben történni, ha ezt választottad, és azt is megmutatom, hogy mi fog veled történni, ha egy másik utat választasz. De hangsúlyozom: Te döntesz!

A klienseim meghallgatják a jóslatomat, szorgalmasan jegyzetelik, amit javaslok, felveszik diktafonra, amit mondok és fél év múlva újra felkeresnek, beszámolnak arról, hogy „bejött”, amit mondtam.

De ez számomra nem meglepő.

Sőt! A kliensemnek sem annyira, mert amiket megélt, és amelyik úton járt, az oda vezetett, amit megmutattam neki, és ahol felkészülve járta be a sorsa térképét.

A meglepő jóslatok viszont annyira másak.

Nincs meghatározott cél és út, vagy ha van is, a kliensem nagyon letér róla, anélkül, hogy erre fel lenne készülve. Pontosabban ez az az út, ami meg sem fordul a fejében, hogy számára valaha is járható lenne. Nem kiszámítható, nem szerepel a tervek között, fogalma sincs róla, hogy az út egyáltalán létezik.

Hát ebből születnek a meghökkentő jóslatok!

 

Svédországból érkeztem haza, ahol egy jós-körúton vettem részt, mivel az ott élő klienseim meghívtak. Még alig kezdtem hozzá a kofferek kipakolásához, máris csörgött a telefonom. Egy barátnőm barátnőjének a barátja (ahogy ez már csak lenni szokott!) kért időpontot.

– L. László vagyok – mutatkozott be egy kellemes hangú fiatalember. Megbeszéltük másnapra a randevút, és annak rendje-módja szerint fogadtam őt.

– Nem akarom rabolni az idődet– kezdte. – Nem is kell megnézned a tenyeremet, mert tulajdonképpen csak egyetlen dolog foglalkoztat. Beadtam egy pályázatot az Átrium Hyattbe és az érdekel, hogy elnyerem-e a krupiéi állást.

Végigmértem a fiút. Snájdig, jó megjelenésű, harminc körüli, intelligens tekintetű, gyér hajú, igényes, de sportos öltözetű. (A jóslásban az úgynevezett fiziognómiának – külső megjelenésnek – is van jelentősége.)

– Ha megengeded, azért mégsem „ugornám át” a tenyeredet, hátha mégis mond valami érdekeset – mondtam mosolyogva és máris kezembe vettem a kezét.

– Hmmm… hmmmm…

– Ez mit jelent? – kérdezte kíváncsian.

– Hmmmm… Csak úgy nézegetem – válaszoltam.

– Hát akkor is! Hallottam, hogy hümmögtél. Csak nincs valami baj?

– Egyenlőre tanulmányozom a tenyeredet. Ez minden embernél más és más. Nincs két teljesen egyforma tenyér, még az ikertestvérek esetében sem.

– Hát én evvel születtem…

– Tévedsz. A tenyerünk örökké változik, ellentétben az ujjainkkal vagy a vérünkkel. A rendőrség ezért nem vesz tenyér lenyomatot. De olvasni tudok a kezedből, és számomra az derült ki belőle, hogy nem ebben az országban születtél. Tizenhétéves korod körül elveszítetted az egyik közeli rokonodat, mert az életvonaladon ebben az időszakban egy traumatikus élmény mutatkozik.

– Miből jöttél rá erre?

– Itt van egy kis csillag. Látod? Az életvonalad, amely a mutatóujj és a hüvelykujj között ered és a csukló első gyűrűjéig fut le. A tenyérjóslás szerint általában hetvenöt évre van fölosztva. Egyébként nálad ez túlhalad, ami jót és hosszú életet ígér.

Ám ebből könnyű kiszámítani, hogy milyen korban milyen események következtek be az eddigi életedben. És a csillag a tenyérjóslásban a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem jót jelent.

Ebből tudtam kiszámítani, hogy a traumatikus élményed körülbelül tizenhétéves korod körül ért. Azt, hogy haláleset történt a családodban, nincs persze beleírva.

– Az anyukám halt meg akkor. De ha nincs beleírva, mégis honnan tudtad?

– Éreztem! – mondtam természetes egyszerűséggel.

– Látom, gyerekkorodban – talán tíz éves sem lehettél – megoperálták a hasadat. Csak nem a vakbeled vették ki?

– De… – ámuldozott.

– Jó nagy jupiter, saturnus és apollón dombjaid vannak. Ráadásul kerekdedek és puhák. Az ujjaid rövidek és tömpék. Biztos földjegyben születtél.

– Tényleg! Bika vagyok! – kiáltott fel álmélkodva, mint egy kisfiú, ha valami csodálatos dolgot pillant meg és nem tudja magában tartani a csodálkozása hangját.

Erre már elkacagtam magamat.

– Várj! Hiszen nem mondtam neked semmi olyat, amit te ne tudtál volna. Még semmit sem jósoltam neked.

– De akkor is… – értetlenkedett. – Honnan tudod rólam ezeket? Hiszen még a barátnőm sem tudhatja, hogy mikor halt meg az anyukám és hogy mikor vették ki a vakbelemet!

– Tudom és kész! – intettem le a lelkesedését. Akkor nézzük, milyen lehetőségek állnak előtted.

Keverd meg a lapokat – nyomtam kezébe a kártyát.

– Ezt? – kérdezte, miközben hátra hőkölt a fejével.

– Igen, ezt. Miért? Nem nyerte el a tetszésedet?

– Neeem…, csak olyan kevésnek tűnik.

– Ez így igaz. Ez a tarot nagy arkánuma és mindössze huszonkét lapból áll.

– Nem akarsz valami többől jósolni?

– Most reklamálsz vagy keversz? Tudd meg, hogy a tarotban az egész életünk, az eredetünk, a teremtésünk misztériuma, sőt más emberek sorsa is benne van. A világ összes más kártyájáért sem cserélném el.

Laci végül megadta magát. Kevert, húzott, és szerencsére akadékoskodás nélkül teljesítette, amire megkértem.

– Szóval az érdekel, hogy összejön-e a krupiéi állásod az Átrium Hyattben. A jóslatom megkapod, bár nem fogod elhinni. Az állásod összejön. Így már nincs izgulni valód. Most május eleje van, és két hét múlva értesülni fogsz arról, hogy mehetsz dolgozni.

– Hát ez nagyszerű – dörgölte össze lelkendezve tenyerét a fiú.– De miért mondtad, hogy nem fogom elhinni?

– Türelmetlen vagy. Várj, még alig mondtam valamit.

– Hogyhogy? Hát nem ez a lényeg?

– A sorsod összehoz egy férfival, aki munkát ajánl neked külföldön, egy déli országban. Nem a rulett-kereket fogod pörgetni, hanem ingatlanokkal fogsz foglalkozni. Félni fogsz ettől a munkától, mert semmi tapasztalatod nem lesz benne. De megiszod az élet vizét és megszerzed a tudást és a tapasztalatot.

A barátnőd nem fog majd veled kiutazni. Azt fogja mondani neked: Amíg nem dolgozod be magad, és nem szilárdítod meg a pozíciódat, a biztos állását nem fogja föladni miattad. Ha tudná, hogy milyen késő lesz, mire elhatározza magát… Addigra Te már más asszonnyal fogsz együtt élni. Külföldi, kreol bőrű nővel, aki sokszor gyötörni fogja az életedet, de annyira szeretni fogod, hogy az itteni barátnőddel minden kapcsolatot megszakítasz majd. Ha ezt az utat választod, a napsütésből áradó egészség, bőség és siker vár majd rád. Ha maradsz, lehetsz krupié. Teljesül a vágyad.

Augusztus 22-e körül felszáll a repülőgéped. Rajta ülhetsz te is. Ez a jóslatom!!

 

Ha azt mondom, hogy Laci meg sem tudott mukkanni a meglepetéstől, egyáltalán nem adom vissza azt a képet, amit abban a pillanatban vágott. Csak a fejét csóválgatta, hitetlenkedve.

– Hmmm – mormolta most ő. – Ez képtelenség. Nem ismerek senkit, aki külföldre hívhatna dolgozni. Ingatlanok? Semmit sem értek hozzájuk. Még egy varrótűt sem tudnék eladni. Építkezni esetleg? Vagy valami ingatlan-beruházáson dolgozni? Maximum tolmácsként, de abban viszont van rutinom. A barátnőm? Annyira szerelmes belém, hogy a világ végére is utánam jönne. Csoda, hogy ide nem kísért el, annyira féltékeny. Bőség? Gazdagság? Albérletben élek. Soha nem lesz egy tisztességes otthonom…

 

l998. augusztus 17. délután

Éppen elbúcsúztam egy régi kliensemtől és a fodrászhoz készültem, hogy a másnapi tévészereplésemre egy kicsit embert faragjak magamból.

Csöngettek!

Ki a csuda lehet? Mára nem adtam több időpontot…

Az ajtóban L. Laci állt vigyorogva, egy óriási csokor virággal a kezében.

– Szia. Bejöhetek?

– Ezt nekem hoztad?– néztem a csokorra.

– Ühüm. Jöttem elbúcsúzni.

– Hogy-hogy?

– Hát utazom. Nem emlékszel?

– Valami rémlik…

– Megjósoltál mindent. Én vagyok, aki a krupiéi állás ügyében kerestelek fel három hónappal ezelőtt.

– Áááá! Persze! Gyere be.

– Minden úgy van, ahogy mondtad. Megkaptam az állást és elkezdtem dolgozni. Az első nap a másik krupié elmondta, hogy külföldre mehetne, a Kanári-szigetekre egy szállodaláncolat képviselőjének, ahol magyar turistáknak kellene árulni a helyi apartmanokat. Jutalékos rendszerű, jól fizető állás, ahol angol nyelvtudás és jó fellépés szükséges. „Milyen jó lenne, ha mehetnék – sóhajtozta. De a feleségem veszélyeztetett terhes és így le kellett mondanom a lehetőségről.

– Nem tudsz beajánlani magad helyett?– kérdeztem.

– Dehogynem!

– Hát így történt!!! Ahogy előre megmondtad. Elmentem a srác helyett és kitöltöttem egy tesztet. Megfeleltem, és utána gyorsan elvégeztem egy tanfolyamot. A barátnőm tényleg nem jön velem, mert a tuti állását nem akarja reszkírozni. Augusztus 22-én indulok, dátum szerint pontosan, ahogy megjósoltad, fölszáll velem a repülőgép. Egészség, bőség, gazdagság, új szerelem. Ezzel biztattál! Lehet, hogy lesz egy saját lakásom?

Elnevettem magamat.

– Meglátod, lesz lakásod, bár nem ebben az országban.

– ???

– De ez már egy másik történet.

8.

Hűtött pezsgő

Horváthné Magdi régi kliensem, már szinte semmi új dologba sem fog bele, mielőtt velem konzultálna. Mégis első találkozásunk volt a legérdekesebb, legalábbis a jóslatom terén.

Magdi közel áll az ötvenhez, mégis negyven körülinek tűnő, csinos, vonzó külsejű pesti özvegyasszony. Nagy fia van, unokája, akiket imád. Nem sokat gondol a szerelemre, mióta egyedül maradt, életét a családja és könyvelői munkája tölti ki.

Unalmas, monoton munkaköre örökké idegesíti, váltani szeretne.

– Kendra! Azért jöttem hozzád, hogy nézd meg, légy szíves, milyen lehetőségem adódhat még az életben, hogy megszabaduljak a „másoknak könyvelés” tespedt rabigájából?

Elnevettem magam, mert láttam Magdi jövőjét, és a könyvelés akkor is főszerepet játszott a sorsában. De mást is láttam.

– Magdi! A könyveléstől, sajnos, bármennyire szeretnéd, akkor sem fogsz megszabadulni. Bár nem azt látom, hogy ettől a jövőben olyan iszonyatosan irtóznál.

– Hát nem tudom, mi tarthatna meg engem ebben a szakmában, mert már évek óta nyűgnek érzem az egészet és olyan, mint egy nagy púp a hátamon. Mások papírmunkáját a nyakamba ömlesztik, és a számokkal koptatom a szememet… El sem tudod hinni, hogy mennyire elegem van az egészből.

– És ha azt mondom, hogy a saját vállalkozásodban fogsz dolgozni és annak a könyvelését intézed?

Magdi szeme elkerekedett.

– Kizártnak tartom, hogy annyi tőkét összeszedjek, hogy egy ilyenbe belevágjak. El sem tudod hinni, hogy mennyi pénz kell hozzá. Először is irodát bérelni, aztán számítógépeket venni, bebútorozni, és még sorolhatnám. Ha hirtelen összeadom, akkor is kell hozzá legalább másfél, kétmillió forint, hogy egyáltalán elkezdjem.

– Magdikám! Ne csinálj olyan költségvetést, aminek semmi értelme sincs. Te találkozol két hónapon belül egy férfival, akit a múltadból már jól ismersz. Érzelmi kapcsolatban álltál vele, nagyon szerelmesek voltatok egymásba, és mégis máshoz mentél feleségül. Azóta nem találkoztatok, de a férfi tudja, hogy egyedül vagy, és mivel ő is megözvegyült, fel fog keresni téged. Üzletember lett, gazdag férfi, aki az életét és a szerelmet még nem zárta le a szívében. El ne utasítsd a közeledését, mert újra fellángol a kapcsolatotok és fél éven belül feleségül fog venni téged. Te segíteni fogsz neki az üzleti ügyeinek a papírmunkájában, így a könyvelés ütőerén fogod tartani a kezedet, és ez egyáltalán nem fog a nehezedre esni.

Azt hiszem, szavakkal el nem mondható, Magdi mennyire meghökkent a jóslatom hallatán. A szeméből sütött a „micsoda képtelenség” kifejezése, de addig erősködtem, hogy ez márpedig így lesz és tudom, hogy nem tévedek, hogy végül a „hagyom magam, előbb szabadulok ettől az őrült nőtől” gondolattal a fejében elviharzott tőlem.

Mit tesz Isten? Eltelt jó félév a találkozásunk óta, amikor Magdi újra felkeresett.

– Te kis boszorkány! Ide nézz! – kezdte, és az orrom alá dugta a kezét, melyen egy gyönyörű gyémántköves gyűrű pompázott. – Ez a menyasszonyi gyűrűm. Jancsitól kaptam, akit megjósoltál nekem. Megmondom őszintén, hogy amikor nálad jártam, úgy mentem el tőled, hogy ez a nő biztos bolond. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de amit akkor jósoltál, egy szót sem hittem el az egészből. De igazad volt. Képzeld, hogy attól számítva, hogy elmentem tőled, rá két hónapra beállított Jancsi, aki még 18 éves koromban gyűrűs vőlegényem volt. Akkoriban nagyon imádtuk egymást, diákszerelem volt a miénk, de a családunk annyira ellenezte a házasságunkat, mivel én református vagyok, Jancsi pedig katolikus, hogy szétment az utunk. Most már mindketten tudjuk, hogy a szüleink bigottságáért drágán megfizettünk, de akkoriban egy faluban éltünk, és hogy ne vegyenek szájukra az emberek, hogy pártában maradtam, apám parancsára Pestre mentem tanulni, ahol megismerkedtem a későbbi férjemmel. Mikor haza-hazalátogattam a szülői házhoz, mindig megkérdeztem, mi lett Jancsival, de úgy mondták, hogy ő is hátat fordított a falunknak és ő is Pestre ment szerencsét próbálni. Tudod, hol lakott? Tőlünk két utcával lejjebb, de erről fogalmam sem volt harminc éven keresztül. Szóval Jancsi megjelent nemrég az életemben, és elmesélte, hogy milyen nehezen viselte el a szétválásunkat. Később ugyan ő is megnősült, gyerekei születtek, jó házasságban élt a feleségével, akivel kölcsönösen tisztelték egymást, de úgy intézte, hogy a közelemben lakjon, és titokban sokszor meglesett engem, ahogy vittem a fiamat az óvodába, amikor szülői értekezletekre jártam, amikor munkába mentem… Ha én ezt tudtam volna, megszakadt volna a szívem. Amikor ezeket elmesélte nekem, annyira elérzékenyültem, hogy ott helyben annyira sírva fakadtam, hogy alig tudott megvigasztalni. Hát létezik ez, hogy annyi éven keresztül rajtam tartotta az óvó tekintetét, hogy a távolból figyelt és vigyázott rám?

Olyan boldog vagyok, hogy eljött hozzám és elmondta, hogy még mindig szeret, és soha sem fog elfelejteni. Kendra! A jövő héten össze fogunk házasodni, és meg szeretnélek hívni az esküvőnkre.

– Na és a könyvelés? – kérdeztem gyanakodva.

– Ahogy mondtad. A régi állásomat már otthagytam, és Jancsi könyvelését csinálom. Számítógépes és egyéb elektronikai alkatrészekkel kereskedik. Van egy szép kis üzlete a belvárosban, és fogalmad sincs, hogy menynyi papírmunka van ezekkel a kis mütyürökkel. De nem izgat. Boldogan dolgozom, mert kettőnkért és a családunkért dolgozunk benne. A gyerekeink és az unokáink mesésen kijönnek egymással. Örülnek, hogy így egymásra találtunk újra. Nászútra is menni fogunk, úgy terveztük, hogy Kaliforniába. Mondd, te kis boszim! Nagyon látszik rajtam, hogy milyen boldog vagyok?

– Nagyon látszik, Istennek hála – mondtam nevetve, és Magdi boldogságára koccintottunk egyet azzal a pohár pezsgővel, amit egy hónappal korábban már behűtöttem az alkalomra való tekintettel.

9.

Amikor le akartak buktatni

Vannak emberek, akik csak azért mennek „jósdába”, hogy vizsgáztassák a jósokat. Zárkózottá válnak és elvárják, hogy az egész életüket elmondjam. Nem is a jövő érdekli őket, hanem a múltjuk. Nem arra kíváncsiak, hogy mi lesz, milyen lehetőségek állnak előttük, hanem mondjam el, hogy mi volt!!

Így jelentkezett be hozzám egy kellemes hangú, szimpatikus úr, Gordon István. Az ő teljes nevét – saját beleegyezésével – kiírhatom e könyvben. De hogy mi és hogy is történt valójában, olvassák el az alábbiakat. Ugyanis ő írta!

 

„Apróhirdetésben bukkantam az alábbi mondatra: Kendra, a sorselemző New York után ismét Budapesten fogad a hét minden napján. Hmmm. Sorselemző. Érdekes. Nagyon érdekes. Mindenesetre bejelentkezem a megadott telefonszámon. Inkognitóban. Bennem majd emberére talál Kendra. Engem ugyanis sem jóslással, sem boszorkánykodással nem lehet hülyíteni. Sohasem hittem az aurában, de még alfába sem lehetett kényszeríteni.

Néhány perccel a megadott idő előtt érkezem. Csengetésemre az asszisztensnő nyit ajtót. Néhány perc türelmet kér, amíg Kendra elbúcsúzik korábbi vendégétől.

Aztán belépek a sorselemződébe. Tágas szoba, ízlésesen berendezve. Semmi hókusz-pókusz, nincs varázsgömb, nincsenek speciális boszorkánykellékek. Kendra leül a kanapéra, majd maga mellett hellyel kínál. Beszélgetni kezdünk közömbösnek tűnő témákról. Észre sem veszem, hogy ő már „dolgozik“. Aztán hirtelen, minden átmenet nélkül megkérdezi:

– Uram, maga biztosan azért jött, mert a saját sorsára kíváncsi?!

Választ nem is várva, folytatja korábbi témánkat, de most nehezen tudok rá figyelni. A világon senkinek sem szóltam erről a programomról. Miből gondolhatja, hogy én valóban nem a sorsom elemzésére vagyok kíváncsi, hanem rá? Nem baj, csak ki ne essek a szerepemből!

– Mondok néhány nevet, ezek közel állnak önhöz. Péter, Judit, Kázmér…

Erre most mit mondhatok? Péter a fiam, Judit a feleségem. Kázmérról viszont fogalmam sincs, hogy kicsoda. Ez utóbbit tudomására is hozom. Nem zavarja, beszélgetünk tovább.

– Ön véletlenül nem újságíró vagy valami hasonló?

Most mit tegyek? Ha bevallom, lőttek a leleplezési szándékomnak. Viszont tovább mégsem hazudhatok, ez a nő belém lát.

– Igen, újságíró vagyok – mondom némileg megszégyenülve, bátortalanul, mint a leleplezett kisgyerek, aki titokban belenyalt a lekvárosbödönbe. Mindenesetre megnyugtatom Kendrát, cseppet sem a rossz szándék vezetett, csupán kíváncsi voltam, hogy néz ki egy igazi sorselemző. Magyarázkodásomra mindössze egy szájszegletből eleresztett, magabiztos, megbocsátónak tűnő mosoly a válasz. És mintha mi sem történt volna, folytatja.

– Két gyereke van. Egy fiú és egy lány. A fiú az idősebb.

Majdnem telitalálat. A lányom az idősebb. Mielőtt még hagynám magam tovább kábítani, meg próbálom átvenni az irányítást. Mint újságíró. És nem mint sorselemzésre váró páciens.

– Szóval most már tudja, hogy újságíró vagyok. Nincs ellene kifogása, hogy ne velem, hanem önnel foglalkozzunk?

– Csak nyugodtan kérdezzen, de azért remélem, nem haragszik, ha közben én is teszem a dolgom. Nehezen tudom ugyanis függetleníteni magam a benyomásaimtól. Ha kíváncsi, rögtön azzal kezdem, hogyan lett belőlem sorselemző. Ezzel a szakmával tulajdonképpen már gyerekkorom óta foglalkozom. Persze akkoriban nem ismertem fel a képességeimet, mert honnan is gondolhattam volna, hogy ami nekem természetes, azt más nem tudja.

– Milyen képességekre gondol konkrétan?

– Ha valakire nagyon erősen rákoncentrálok, és magamba engedem a belőle kiáramló energiákat, akkor sok mindent megtudok az illetőről.

– Na látja, ez az első, amiben én nem hiszek.

– És ha azt mondom, hogy ezeket az energiákat én képes vagyok információkká átalakítani?

– Akkor sem!

– Na jó, hát akkor figyeljen!

– Az ön két gyereke jelenleg tanul. A lányának hihetetlenül jó a képlátása, a fia viszont műszaki beállítottságú. A felesége szintén a reáltémákhoz vonzódik inkább. Kérem, most árulja el, miben tévedtem.

– Semmiben! Mindkét gyerekem egyetemista, a fiam a műszakira jár, a lányom angol-orosz szakos, és fotózik. Ami a feleségemet illeti: matematika-fizika szakos tanárnő.

– Bizonyára ezzel az aprósággal sem győztem meg, de most inkább folytassuk az előbbi témát. Szóval én valóban nem gondoltam arra, hogy ez különleges tulajdonság, aminek az emberek többsége nincs birtokában. Szerencsém volt, mert amikor erre rájöttem, a véletlen New Yorkban összehozott a világhírű jóssal, Tom Sydneyvel. Pár perces beszélgetés után rákérdezett, vajon tudom-e, hogy én rendkívül erős, intuitív alkat vagyok. Javasolta, hogy fejlesszem tovább a látnoki képességeimet, mert azzal fel lehet nyitni az úgynevezett harmadik szemet. Felajánlotta, hogy foglalkozik velem, ami óriási dolog, hiszen évente legfeljebb öt tanítványt vállal. Így hát New Yorkban maradtam.

– Fogadott már magyarokat ön előtt?

– Nem. Én voltam az első. Mellesleg tíz hónapig jártam hozzá, hetente háromszor két-két órát. Önnek van egy gyönyörű kutyája, s az egész család imádja.

– Hát ez nem jött össze! Sajnos nincs kutyánk, bármennyire is szeretnénk, mivel a családban többen allergiásak a kutyaszőrre. Amúgy konkrétan mit tanult Sydneytől?

– A leglényegesebbet, hogyan lehet azt a bizonyos energiát információvá átalakítani. Így tudom aztán megmondani a mellettem helyet foglaló személy meg az őt körülvevők nevét. Mondja csak, Malgorzata és Wojtek ismerőse nincs véletlenül? Lehet, hogy helytelenül ejtem ki ezeket a neveket, de a lényegen nem változtat.

Nos, ekkor csipkedni kezdtem magam, mondván, itt valami általam fel nem fogható történik. Azt hiszem, nagyon halkan válaszoltam:

– Tíz évet éltem Lengyelországban, és a legjobb barátomat valóban Wojteknek hívták, a felesége pedig Malgorzata volt. De mondja csak, ezt hogyan találta ki?

– Fogalmam sincs róla, de tény: önből áramlott ki. Megéreztem. És azt hiszem, a megérzéseket nem lehet megmagyarázni, és semmilyen fizikai törvénnyel nem lehet körülírni. De tovább már ne menjük bele a részletekbe, hiszen ezek valódi titkok, amelyeket én nem adhatok ki.

– Miért, én mit kezdhetnék velük? Hiszen nekem sajnos fikarcnyi beleérző képességem sincs.

– Csak azt hiszi!! Ez mindenkiben benne van, csupán tudni kell a felszínre hozni ezeket. Ne mondja, hogy önnek sohasem voltak megérzései! Megcsörren a telefon, s kitalálja, ki hívja. Vagy mondjuk egy rossz érzés kerítette a hatalmába.

– Ki kell ábrándítanom, nekem nincsenek megérzéseim. Ha megígéri, hogy holnap háromkor felhív, és valóban akkor csörren meg a telefonom, akkor valóban biztos leszek benne: Ön hív.

– Akkor Önben ez jobban elbújt, mint az átlagemberben.

Azt tudja, hogy hajlamos a magas vérnyomásra, a cukorbetegségre?

– Valóban néhány éve gondot okoz nekem a magas vérnyomás, s az orvosom sem ajánlja a sok édességet, amit sajnos valóban nagyon szeretek. De térjünk vissza Önhöz. Mi történt New Yorkot követően?

– Hazajöttem és folytattam az egy évvel korábban megszakított praxisomat. Csak most már a Tom Sydneytől szerzett, lényegesen nagyobb tudással.

– Említettem, hogy egy hirdetésben akadtam önre, ahol arra a szóra figyeltem fel, hogy sorselemző. Ez mit jelent konkrétan?

– Talán a pszichológiához áll a legközelebb, ha már mindenképpen valamilyen tudományághoz akarja kötni. – Vigyázzon, mert ön bénulásra hajlamos. Mondja csak, volt a családjában megbénult személy?

– Igen…, a nagymamám. Agyvérzést kapott, megbénult és pár évre rá meg is halt.

– Mondtam az elején. Ön is dolgozik, meg én is. Ahogy valami kiáramlik önből, azt azonnal közlöm. De térjünk vissza a sorselemzéshez! Nos, az a véleményem, hogy bár sok minden történés tőlünk függetlenül zajlik le, ha valamire fölhívják a figyelmünket, mi magunk a kapott információt felhasználhatjuk, és körültekintőbben tudjuk irányítani a sorsunkat.

– Tudná ezt egy példával illusztrálni?

– Például a ház tetejéről lezuhanó kővel. Ha ön arról előre tud, hogy egy adott helyen egy adott időben a fejére fog zuhanni egy kő, elkerülheti. Az esemény öntől függetlenül is le fog zajlani. Vagyis a kő ott és akkor le fog zuhanni akkor is, ha éppen arra jár, és akkor is, ha nem. Ha tudja előre, hogy ott és akkor a fejére fog zuhanni egy tégla, egyszerűen nem sétál arra. Érti? Persze ez az egész most csak képletes, s azt hivatott magyarázni, hogy ki a jó sorselemző. Aki a tenyérből, a kártyából és a saját intuícióira támaszkodva úgy tud tanácsot adni, hogy az a bizonyos kő ne az illető fejére essen. És olyan tanácsot adjon a jövőt illetően, hogy az azt kérő vagy egyáltalán ne menjen annak a bizonyos háznak a környékére, vagy ha már mégis ott tartózkodik, akkor ne lépjen a zuhanó kő alá. Én ezt tartom a sorselemző legfontosabb feladatának, s nem azt, amivel úgy hiszem, az előbb önt, a hitetlent is sikerült megdöbbentenem. Azok csak apró, mellékes tényezők, hogy elmondtam, ki és mi veszi önt körül.

– Említette a tenyeret és a szemet. Ezek, ha éppen úgy akarom, tényeket közölnek rólam önnel. De a kártya az más, ott a véletlenszerűség dönt.

– Téved! A sorsszerűség. Hogy melyik kártyalapot emeli ki, az nem véletlenszerű, azt ön irányítja. Az csakis öntől függ!

– Szerintem pedig a pillanatnyi véletlenszerűségtől. De ne vitatkozzunk, mert ez csak szemlélet, illetve megfogalmazás kérdése.

– Ön járt már korábban jósnőnél?

– Igen, jártam. Azért, hogy tájékozódjam: mások mit és hogyan csinálnak. Én tarotkártyát használok, melyhez alapvetően szükséges a héber nyelv ismerete. Én csak ezért töltöttem egy teljes esztendőt Izraelben, ahol nyelvvizsgát is tettem.

– Úgy érzem, lassan mindent megtudok önről, amire kíváncsi voltam. A fizetésnél akár számlát is kaphatok?

– Természetesen. Ez itt nem zugjósda! Én a sorselemzést teljesen hivatalosan, vállalkozóként végzem. Normálisan adózom, mint bárki más.

– Mit szólt az APEH-ügyintéző, amikor adószámot kért tőle?

– Hát…, meglepődött, az tény, s mondta, ilyen még nem volt a praxisában. Gondot is okozott, amikor az úgynevezett SZJ-számot kellett meghatározni. Végül asztrológiai és spiritiszta tevékenységet folytató személyként lajstromoztak.

– Nagy az ön klientúrája, hiszen bejelentkezésemet követően nem azonnal kaptam időpontot. Mondja, kik keresik fel leginkább?

– Neveket természetesen nem mondhatok, de a választások előtt több politikus is felkeresett. De jönnek hozzám sportolók, tévés személyiségek, diplomások s különösebb végzettség nélküliek szintén.

– És mire kíváncsiak?

– A jövőjükre.

– Kap visszajelzéseket?

– Nekem az a visszajelzés, ha a kliens többször is visszatér. Márpedig ha az elemzéseim jónak bizonyulnak, akkor bizonyos probléma esetén legközelebb is visszatér a kliensem. Egyébként elárulom, úgy kilencven százalékosnak mondható a teljesítményem, s nagyon sok hálás telefont kapok.

Gordon István

(Kurír 1998. június 3.)

10.

Klinikai halál háromszor

Az alábbi eset – amelyet Cseszkó Ferenc, érdi szobafestőtől hallottam (szintén beleegyezett a teljes neve feltüntetésébe) –, annyiban különbözik a többi történettől, hogy ő nem a kliensem.

 

Már több mint egy évtizede nem duráltam neki magamat egy újabb lakásfelújításnak, de amikor már halaszthatatlanná vált, a sógornőm beajánlotta nekem Cseszkó urat mint univerzális lakásfelújításokban jártas mestert.

Cseszkó úr alacsony, köpcös, ötven év körüli, gyorsbeszédű, ritkás fogú ember.

Szuggesztív egyéniség, aki egy perc alatt képes volt meggyőzni arról, hogy ő az én emberem. Rajta kívül jobbat és olcsóbbat úgysem találhatnék, ráadásul precíz, tiszta munkát végez.

Úgy hatott rám, mint Napóleon Josephinre. Egyszerűen elbűvölt. Végső vegyifegyverét bedobva a fejét egy kissé oldalra fordítva, hunyorogva így szólt:

– Én ismerem ám magácskát, Kendrácska.

– Ne mondja! És honnan?

– Hát láttam a tévében. Ha azt mondom, hogy a „szem a lélek tükre”!? Na? Na?!

– Hát tényleg! Pár napja éppen ezt mondtam a Szerencsepercekben. Cseszkó úr! A munka a magáé.

Kezet csaptunk rá, és megállapodtunk.

A felújítás számomra elég kedvezőtlen időpontban, közvetlenül húsvét után kezdődött meg, mivel jósnő barátnőmmel éppen a Walpurgis éjszaka alkalmából (áprilisról májusra virradó éjszaka) az egész országra szóló mágikus áldozat-bemutató szertartásra készültünk. Sok időt, előkészületet vett igénybe, mert a gyógynövényeket és az anyaföldet az ország különböző megyéiből hordtuk össze, hogy a föld által az egész ország energiamezője szimbolikusan képviselve legyen.

A húsvétot megelőző holdtöltét sem a családunkkal töltöttük, hanem elhagyott temetőkben kóboroltunk, ahol például csalánt szedtünk a varázsláshoz, miközben a „frász” kerülgetett bennünket a félelemtől. De bíztunk jó szellemeink segítségében, és végül sikerrel begyűjtöttük a szükséges növényeket.

Szóval elég elfoglaltságom akadt…

Cseszkó úr és társa közben szorgalmasan nekiállt a lakás megszépítésének. Először is óriási felfordulást csináltak nálam, hogy sem a kártyámat, sem az ingámat nem találtam sehol.

Ráadásul a Walpurgis eseménye kapcsán több meghívást is kaptam az RTL Klub, a TV2 , a Budapest TV-től, így miközben az interjúkra igyekeztem, sokszor magukra kellett hagynom a lelkes mázolókat.

Ha pedig otthon voltam, az újságírók adták egymásnak a kilincset.

Éppen a Story magazin egyik újságírójától köszöntem el, mikor Cseszkó úr megragadta a karomat.

– Kendrácska! Nézzen csak rám!

– Parancsoljon. Vegyek még ragasztót, vagy a makulatúra fogyott el már megint?

– Nem, dehogyis!! Azért kértem, hogy nézzen rám, mert megláttam az auráját.

– Maga látja az én aurámat? – képedtem el, és amennyire csak lehetett, belenéztem Cseszkó úr szemeibe. Mivel abban a pillanatban én is erősen koncentráltam, éppen úgy, mint jóslás közben, megláttam Cseszkó úr szemében a halál angyalát.

– De hiszen maga már meghalt– kiáltottam föl, miközben a hideg is végigszánkázott a karomon.

– Háromszor – mutatta az ujjaival Cseszkó úr, mint Ludas Matyi Döbrögi felé. – De honnan látja ezt?

– Maga honnan látja az aurámat? – kérdeztem vissza.

– Jaj, Kendrácska! Hosszú története van annak. Volt egy kis cégem, de csalók kezébe kerültem és tönkrementem. Egyik napról a másikra földönfutóvá váltam. Nem maradt semmim, csak a ház, amiben éltem a feleségemmel meg a lányaimmal. Bánatomban, hogy most mihez kezdjek, egy álló hónapon át csak ittam, és rengeteget dohányoztam. Jóformán egy falat sem ment le a torkomon. Egyik este, mikor a feleségem a vacsorát főzte, kimentem hozzá a konyhába beszélgetni, de végül akkor is csak sóhajtozni tudtam. Az asszony hiába kínált a pörkölttel, csak a pálinkásüveget húztam meg újra.

Egyszer csak érzem ám, hogy a vécére kell menjek. Hát, képzelje, jött a vér belőlem alul s felül. Én olyan rosszul lettem, hogy azt nem tudom magának elmondani. Szólok a feleségemnek, hogy valami baj van, de már abban a pillanatban el is vágódtam a konyhakövön. Akkor állt be nálam a klinikai halál először. Látom ám, hogy nagy fényesség vesz körül. Csupa aranyszínű minden. Nem fáj semmim, csak örömet és boldogságot érzek. Olyan lények vesznek körbe, mint az apostolok. Azok is aranyszínű köntösben állnak, és mintha várnának engem. Egyszer csak szétnyílnak előttem, és esküszöm magának az élő Istenre, ott állt a mi megváltó urunk, Jézus Krisztus…

– Mondott magának valaki valamit?

– Nem szólt hozzám senki sem. De olyan csudás érzéseket éltem át, hogy azt nem tudom magának szavakba önteni… Arra eszméltem, hogy a mentőautó szirénázva robog velem. Bevittek a Kútvölgyi kórházba, ahol Forgács professzor azonnal megoperált. Kilyukadt a gyomrom és olyan súlyos állapotban voltam, hogy a műtőasztalon még kétszer beállt nálam a klinikai halál állapota.

– Emlékszik rá, hogy akkor mi történt önnel?

– Ugyanaz, mint odahaza. Akkor is a nagy fényességet láttam, és bár hallottam, hogy az ezt átélők kilépnek a testükből és látják, mi történik velük, én nem tapasztaltam ilyesmit. Én azonnal a fényességbe zuhantam.

– Nem találkozott meghalt hozzátartozóival?

– Nem emlékszem ilyenre. Csak arra, hogy a mennyországba kerültem és az apostolok körbevettek engem.

– Azóta mennyi idő telt el, hogy ez történt önnel?

– Kilenc év… Azóta ezen a napon, május 10-én mindig megünnepelem a második születésnapomat.

– Mennyiben változtatta meg önt ez az élmény?

– Egy kortyot sem iszom, és nagyon mérsékelten dohányzom. Egy doboz sokszor két hét alatt sem fogy el. A másik, hogy azóta néha bizonyos emberek auráját szabad szemmel képes vagyok meglátni. Olyan képességet kaptam a Jóistentől, hogy pár barátomat súlyos betegségekből az energiám segítségével meg tudtam gyógyítani.

– Nem gondolt arra, hogy természetgyógyászatot tanul, és inkább gyógyítóként használja ezt az adottságát?

– Az élményem után szépen meggyógyultam, pedig mások egy forintot sem adtak volna az életemért. Újra lett munkám, lassan-lassan az Úr segedelmével talpra álltam, és tovább dolgoztam mint szobafestő. Én már biztos, hogy nem fogok kitanulni más mesterséget. Ha beteg van a családi körben vagy a barátok, kollégák között, azokat gyógyítgatom a kezem által. De én már nem fogok tanulni. Én már csak így vagyok boldog…

 

 

Egyszerűen öltözött, hajlott hátú vidéki nénike keres fel. Jósoltatni szeretne, de még mielőtt hozzá fognék, már ki is önti a szívét. A lánya Amerikába ment férjhez, az unokák távol vannak tőle, jó, ha három-négyévenként találkozik a család.

– Milyen szerencse – mondja –, hogy a lánya pár éve karácsonyra küldött neki egy kis ajándékot, többek között egy „csudálatos harangot”, mert abban az angyalok laknak és néha muzsikálnak neki. Olyan nagyon szereti ezt a csudálatos harangot, hogy meg nem válna tőle soha.

– Ebben az angyalok laknak, kedveském. Csak nekem muzsikálnak belőle. Most is nálam van, betettem a „nejlon zacskóba”, mikor magához jöttem. A trolibuszon álltam a népek között, hát egyszer csak megszólalt a harangocskám. Megint elkezdett nekem muzsikálni, de olyan szépen, hogy a szférák zenéje sem lehet különb annál. Rögtön tudtam, hogy jelet kaptam: jó, hogy felgürcölködtem a fővárosba.

– Julis néni, megnézhetném én is ezt a csudálatos harangocskát?

– Persze, lelkecském. Éppen azért hoztam magammal, hogy magának is megmutathassam.

Julis néni elővette a „nejlon zacskóból” a harangot.

Aranyos, kicsi műanyag-fém játékharang volt.

Angolul az oldalára rá is nyomtatták: Music bell. Vagyis: Zenélő harang!!!

 

 

Tiri-tarka ruhába öltözött, „lópata cipős”, kifestett arcú, de kopott körmű, hatvan körüli nő ül velem szemben. A haja lángvörös, Ilinek hívják. Kielemzem a tenyerét, látom, nem volt könnyű sorsa. Túl sok férfi, még több csalódás van benne. Szóvá is teszem a dolgot, mindenre bólogat, pont így történt minden az életében, ahogy felsoroltam.

– Még mindig látom az aktivitást az életvonaladon. Ezek szerint még dolgozol. Elárulnád, hogy mivel foglalkozol?

Ili lesüti a szemét, mint a szűzlány, ha otromba megjegyzést tesznek a hajfonatára.

– Igen! Pillangó kisasszony vagyok…

 

 

Kellemes külsejű, finom, ápolt, elegáns hölgy keresett fel Gyöngyösről. Kesztyűt visel, esernyő van a kezében, bár hétágra süt a nap. Jó hatvanasra taksálnám ránézésből, ám amikor kiderül, hogy hetvennyolc éves, csak hápogok.

Állandóan „drágámnak” szólít, ami nagyon jól áll neki.

Férjnél van, gyerekei, unokái, sőt már egy dédunokája is van. Hála Istennek mindenki egészséges a családjában, mint a makk, a férj első férj, már 55 éve házasok.

Sem ingatlant nem akar venni, sem autót, sem peres ügye nincs senkivel.

– Mire kíváncsi, Marika? – kérdezem tőle félve.

– Mondja, drágám! Valami szép, hosszú szenvedélyes szerelem mikor jön már az életemben?

 

 

Gazdagságot, jólétet sugárzó, húszas éveinek elején járó butácska kutyácska. Műköröm, dauer, platinaszőke hajbodor, fekete bőrszerelés, egy kiló arany.

Ő Renáta, a budai unatkozó „szépasszony”. Béla, a férje – szegény – egészségben a nyolcvan és a halál között, ám pénztárcában még dollárban is több millió.

Renátának egyetlen kabinetkérdése van:

– És mikor döglik meg a Béla?

 

 

Feldúlt kedélyállapotban fordul hozzám egy kliensem. Negyven körüli, sikeres, férjét szerető üzletasszony, csinos, jó megjelenésű, jól mennek a dolgai.

Két gyerek boldog anyukája, a férjjel is alapvetően jól megvannak, de kikapós természete néha más vizekre, a nála 10-15 évvel fiatalabb úriemberekhez evezteti.

Most éppen terhes, a kérdése is ezzel kapcsolatos.

– Négy hónappal ezelőtt akadt egy közös ügyletem egy helyes, fiatal üzletemberrel. Tudod, hogy milyen vagyok?! Mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem. Addig-addig utazgattam vele az országban, amíg meg nem történt köztünk, aminek meg kellett történnie. Mesés éjszakákat töltöttünk el együtt, de közben haza-hazalátogattam a családomhoz is, és a férjem a nászágyunkon adott nyomatékot a hiányomnak. Eltelt pár hónap, és a lényeg, hogy négy hónapos terhes vagyok. Kendra, most mondd meg, hogy kié a baba.

 

(A kockázatok és mellékhatások következményéről kérdezze meg kezelőorvosát vagy jósnőjét!?)

12.

Féltékenység

Nem csak a klienseim, a barátaim is gyakran kiöntik nekem a szívüket.

K. György barátom újságíró. Régi vágású pesti úriember, aki szereti a kiskocsmák, a budai teraszos cukrászdák és a kuplék zajos-hangulatos világát. Gyakran szervez szórakoztató esteket a Fészek Klubban a nagyérdeműnek, ahol felkérésére nem kisebb hazai sztárok lépnek fel, mint például Csongrádi Kata vagy Bach Szilvia.

De Gyuri nem csak szereti hallgatni a kuplékat, hanem ő maga több dal szövegét is írta, melyet barátnője, T. Saci ad elő nagy sikerrel.

Saci körülbelül húsz évvel fiatalabb, mint Gyuri. Teltkarcsú, szép bőrű, csupa mosoly és derű, amolyan szőke ciklon. A kis korkülönbség hatására az ember azt gondolná, hogy egy ilyen tehetséges, szép fiatal teremtést bizonyára rövid pórázon tart a barátja, különös tekintettel a művészvilág bohém gavalléraira. De a helyzet éppen fordított: Saci őrülten féltékeny.

A napokban felhívtam Gyurit, és kértem, hallgassa meg néhány ötletemet, mert szeretném kikérni a szakmai véleményét a kis könyvecskémmel kapcsolatban. Megbeszéltük a találkozót másnap délutánra egy kellemes étterembe.

Gyuri elég csapzott lelkiállapotban volt, aminek rögtön hangot is adtam.

– Mi történt, Gyurikám, csak nem vagy beteg?– érdeklődtem.

– Kendra! Nem tudod elképzelni, hogy mennyire fáradt vagyok. Egész hétvégén kint voltam a Saci telkén, Csillebércen, ahol füvet nyírtam, mostam, főztem, kitakarítottam a Saci papagájának a ketrecét, a kutyájának az ólját, megmetszettem a rózsáit…

– Ez igen, Gyurikám! Gondolom, a Saci ezek után a tenyerén hordoz téged.

Gyuri keservesen felkacagott.

– Még hogy a tenyerén? Állandóan a sarkamban volt, és csak dirigált.

– Ismerem én a Sacit! Talpa alatt a gyutacs. Takaros ifjú menyecske.– mondtam vicces jóindulattal.

– Takaros? Menyecske? A Saci aztán nem. Egész álló nap a kutyájával játszott. Én meg ki nem állhatom azt a dögöt. Már a harmadik pár antilopbőr cipőmet zabálta meg… Aki takaros, az a Saci mamája. Az igen…

– Na… Csak nem nézd meg a lányát, vedd el az anyját játékba akarsz kezdeni? – lepődtem meg.

– Dehogy. A Saci anyja egy dabasi, rakottszoknyás, fekete fejkendős nénike. Amikor Sacival már több hónapja együtt jártunk, gondoltam, meghívom az anyját magamhoz egy ebédre, mégis lássa a mama, ki udvarol a lányának.

– Nagyon szép gesztus volt tőled. Én is régimódi vagyok ebben a dologban. És mi volt a tapasztalatod a mamával?

– Nagyon jó. Rögtön rendet akart nálam rakni, ki akarta vasalni az ingeimet, megnézte a befőttjeimet és praktikus tanácsokat adott a kovászos uborka eltevésével kapcsolatban. Ezért mondtam, hogy takaros. Bár nála is volt egy kis bökkenő… – vakarta meg az állát Gyuri.

– Igen? Micsoda?

– Hát… Nem is tudom, hogy mondjam el. Biztos ismered a Szász Endre-képeket. Van tőle a nappalimban két reprodukcióm, az egyiken egy férfi, a másikon egy női fej látható. A hajuk indaszerűen csavarodik, benne szarvak, órák, virágok s a többi.

– Persze, hogy ismerem őket, de hogy jön ez ide?

– Hát éppen ez az. A mama egy darabig nézegette a képeket, aztán odafordult a lányához:

– Sacikám! Ezek a Gyuri szülei?

 

– Nagyon szeretem a Sacit, de amit most hétvégén is művelt, teljesen kiborított. A rózsametszésben a tüskék össze-vissza karistolták a testem. Levettem az ingemet, erre a Saci, mint egy anyatigris odaugrott hozzám, és máris patáliázni kezdett, hogy ki karmolta össze a hátamat? Biztos a tegnapi éjszakát valami nőcskével töltöttem. Állandóan a nyomomban volt és örökösen faggatott, hogy hol jártam és kivel és mit csináltam a múlt éjjel, amit egyébként az ő elfoglaltsága miatt nem vele töltöttem, hanem egyedül.

– Hát ezt nem gondoltam volna róla. Hogy ilyen féltékeny?! – ámuldoztam.

– Ez még semmi. Pár hete gondoltam, meglepem Sacit a születésnapja alkalmából valami szép ajándékkal. Befizettem kettőnknek egy öt napos velencei utazást, legyen ez a mi utólagos nászutunk. Végtére is már nyolc éve együtt vagyunk, persze nem sülve-főve, Sacinak is van lakása meg nekem is, és ezt első perctől megbeszéltük, hogy mindkettőnknek legyen meg a magánszférája, ahova elvonulhat. Az más kérdés, hogy persze többnyire együtt töltjük az időnket.

Szóval izgatottan készülődtem az útra. A megbeszélt időben megérkeztem hozzá a bőröndjeimmel, de Saci pongyolában fogadott, kezében fakanállal, sodrófával.

– Azt hiszed, hogy elutazok veled? Azt hiszed, hogy azért, mert állandóan megcsalsz, egy pár napos velencei úttal kárpótolhaszt engem meg a lelkiismereted?– hadakozott.

– Mi ütött beléd? Megőrültél? – kérdeztem Sacit teljesen megdöbbenve.

– Ide nézz! – förmedt rám, és az orrom előtt kirázott egy zacskó tarka női bugyit.

– Mi van ezzel? – kérdeztem.

– Még hogy mi van? Ez van. Bugyik, amik nem ez enyémek. Már a lakásomra is felhordod a nőcskéidet, amikor nem vagyok itthon?

– Semmi közöm ezekhez a bugyikhoz – védekeztem, de Saci hajthatatlan volt. Visszakérte a lakás kulcsát, kezembe nyomta az enyémet, és kipenderített az ajtón „soha többet nem akarlak látni! Te szégyentelen” felkiáltással.

Irtó dühös voltam, de azt mondtam magamban, hogy azért, mert ő megbolondult, nem fogom elrontani a magam kikapcsolódását, és elutaztam egyedül Velencébe.

Amikor letelt a szabadságom és visszajöttem, megyek egyenesen haza a lakásomba. Látom, hogy az ajtóm előtt, a küszöbön kucorog valaki. Saci volt, kisírt szemekkel.

– Gyurikám! – ugrott a nyakamba. – Meg tudsz nekem bocsátani? Oktalanul vádoltalak. Azok a bugyik az unokahúgoméi voltak, aki nálam felejtette. Annyira szégyellem magam! Szeretlek! Szeretlek! Szeretlek! – és agyon csókolgatott.

Én sem vagyok fából, megsajnáltam, és behívtam a lakásomba. Most legalább megleckéztettem a barátnőmet. Legközelebb nem csinál ilyen hülyeséget. Elkezdtem kipakolni a bőröndjeimet, és Saci, mint egy kis angyal, segített mindent a helyére meg a szennyesbe tenni. Épp ezt a műveletet hajtotta végre legnagyobb örömömre, amikor hirtelen megtorpant a fürdőszoba ajtóban, kezében a kardigánomat forgatva.

– Gyuri! – visította csípőre tett kézzel, miközben a szeme szikrákat szórt. – Itt egy hosszú fekete női hajszál van a kardigánod gombjára feltekeredve. Kit szedtél fel Velencében?!

13.

Mi és a hatodik érzék

Mióta ezt a könyvet írom, egyre jobban és egyre többet keresem a választ arra, hogy miért vagyok ezen a földön, mi a feladatom és van-e valami küldetésem.

Estéről estére próbálom summázni az életemet, mint egy könyvelő, aki mérleget von, és egyensúlyt próbál találni a tartozik és követel oldalak között. Keresem a magam igazságát, a magam életét, és irigykedve tekintek azokra, akik már megtalálták. Néha úgy érzem, csak egy egyszerű átutazó vagyok ebben a földi létben, néha pedig nem tudok szabadulni az örökké itt fogok maradni érzésétől. Remény kelt bennem, hogy halak jegyű vagyok, és azt tartják a reinkarnációt vallók, hogy mivel ez a zodiákus utolsó jegye – a halak emberek –, ha teljesítik spirituális küldetésüket, már nem születnek le többé erre a földre.

Meggyőződésem, hogy az evolúciós folyamat, melynek részben a teremtményei vagyunk, még nem ért véget. Most is zajlik egy fejlődési átalakulás bennünk, mely az érzékszerveinket érinti. Általa az emberiség az intuíciók birodalmába lép majd. Képes lesz megérezni, ha valakit jó vagy rossz ér, és műholdak segítsége nélkül képes lesz telepatikusan egymással kommunikálni.

Tudom, hogy milyen problémát vet föl egy esetleges marsi kommuna létrehozása a telekommunikáció jelenlegi állása szerint. Ha az anyám a Marson élne, én pedig itt, a Földön, egy évbe telne, míg a hangom eljutna az ő bolygólyára, ha felhívnám telefonon, és megkérdezném, hogy hogy van. És ugyanennyi időt kellene várnom, hogy megjöjjön a válasz. Félelmetes még belegondolni is, hogy egyikünk talán már nem is él, miközben a hangunk elevenen terjed az űrben.

Amiről én beszélek, az az idő nélküli időben történik. Akkor és most, bár tudom, hogy a fizikusok tévednek az idő felosztásában, mert nincs jelen. Van múlt, és van jövő. A jelen oly rövid, oly elhanyagolható, hogy „jelentéktelen”. Ha belélegzem a jövőt, már a múltat fújom ki. Vagy nem?

De még rengeteg kérdésem van, és senki sem képes válaszolni rájuk.

 

Éjszaka van. Mint szinte mindig, még nem vagyok képes elaludni. Leteszem a könyvet, amit éppen olvasok, megnézem az órámat – 01:40 –, és lekattintom a villanykapcsolót.

– Ommmm… Ommmm – zümmögöm. Így próbálom álomba ringatni magamat, miközben meditálok a belső csendre, mely egyre nő, átölel…

Ilyenkor belezuhanok az álom világába, és felébredésemig ott időzök az idő nélküli végtelen képlátomások birodalmában. Annyira szeretem ezt… Sokszor fáj a felébredés.

Talán minden felébredés egy halál?

 

Ugyanez történik már megint.

–  Ommmm…Ommmm…

A belső csend beleivódik a zsigereimbe, bebábozódom könnyű hálójába és zuhanok…

Jól ismerem az érzést, „csak” a szokásos zuhanás. Most aludnom kellene, mint mindig, ahányszor csak ez történik velem…

– Eljöttem érted – szólít meg a Hang.

– Hová viszel?

– Ahova örökké menni akartál.

Egy csarnokban állok. Római korra emlékeztet.

– Hát kérdezz!

– Bármit?

– Bármit.

– Ki vagy Te?

– A szellemed. A lelked és a tudatod.

– Te örökké élsz?

– Én nem élek. Te élsz. Én létezem.

– De örökké léteztél, vagy én teremtettelek téged?

– Minden lelked és minden tudatod Én vagyok, mióta létezel.

– Én is létezem tehát?

– Mindig léteztél. Mindig a teremtő erejéből táplálkoztál, mint minden ember.

– Hát van több életünk? Miért nem emlékezünk rá soha sem?

– A halálotokban háromfelé váltok. A fizikai tested, mellyel térben és időben megnyilvánulsz, az energia körforgásában átalakul. A tudatod elhagyja a testedet, és várja, hogy egyszer majd egyesüljön a lelkeddel, mely szintén kilép a testedből.

– Csak a lelkünk születik újra?

– Igen.

– Mi ennek az értelme? Van ennek valami célja?

– A lelked, miután elhagyja a testedet, vár a tudatod nélkül, hogy újra megnyilvánulhasson egy új fizikai testben. A célja, amiért visszatér a földre, hogy tapasztalatokat szerezzen. Meg kell tapasztalnotok minden érzést, amire ember képes lehet.

– Van karmánk?

– Karmátok van, de ez nem a büntetést jelenti, ahogy sokan hiszitek. A karma maga a tapasztalások érzése. Csak akkor léphetsz tovább a fizikai léten, ha mindent megtapasztaltál. Ismerned kell a bűnt is és a bűnhődést is, de nem azért, mert tudatosan büntetve vagy valamiért. Soha ne keresd az előző életed bűneit.

– Mi történik, ha már nem születek meg újra, és mikor nem születek újra?

– Ha minden érzést átéltél, ha minden tapasztalatot megszereztél– amelyre egy emberi élet nagyon kevés, és ezért születsz le olyan sokszor –, egyesülsz minden lelki tapasztalásoddal és minden tudatoddal.

– Miért nem tudhatjuk ezt biztosan soha? Miért nekem mondod el ezt?

– Az életetek a fejetek fölé van írva az Univerzumban, csak tudnotok kell elolvasni.

– Mennyi idő telik el a halálunk után, míg a lelkünk új testben újjászülethet?

– Semmi.

– Semmi?

– Ahol nincs idő, teljesen mindegy, hogy mennyit vár a tudattalan lelked. Ha elalszol, és nincs órád, melylyel az időt mérheted, nem tudod, hogy mennyi időt aludtál. Egy órát, tízet vagy évtizedeket.

– És ha többé már nem születünk le a földre? Nincs semmi feladatunk?

– Amikor utolsó életed után egyesül a lelked minden tudatoddal, átjárhatsz egy darabig a jelenlegi világod és a másik világ között, hogy a lelkeket segítsd. Neked is van lelki segítőd, ez én vagyok.

– És aztán?

– Újabb feladatokat kapsz. De minden feladatodban tanulsz és tapasztalsz olyasmit, mellyel tovább fejlődsz.

– Mi ennek az egésznek az értelme? Mi lesz belőlünk végül?

– Istenné váltok, akik képesek lesznek teremteni. Hát nem tudod, hogy az Isten bennetek lakik és a saját képmására teremtett benneteket? Ne hidd, hogy nincs elég hely az Univerzumban, ahol mindegyikőtöknek jut majd egy-egy bolygó. De addig nagyon-nagyon hosszú utat kell megtennetek, amíg oda eljuttok.

– Miért van az, hogy nem tudom a válaszokat, csak érzem?

– Mert a lelked nem képes tudással bírni, csak érezni. Hagyatkozz a megérzéseidre. A lelked másképpen emlékezik, mint a tudatod. Ezt úgy hívjátok, a Hatodik érzék. Látod, ezek vagytok Ti. Ebből a megfoghatatlan energiából összeállt érző lelkek mindannyian, akik annyi mindenre képesek vagytok. Ez minden sejtetekben benne van. Így, együtt: az Isten, Ti, Mi és a Hatodik érzék.

 

Tartalom

Előszó  5

Egy különös asszony    21

Testen kívül      31

Szexis kísértethistória   37

T. Kamilla esete           45

Szellemeink      52

Szellemjárás     60

Meghökkentő jóslatok 64

Hűtött pezsgő   75

Amikor le akartak buktatni       81

Klinikai halál háromszor           90       

Féltékenység    101

Mi és a hatodik érzék   108